Danske debutanter til junior-VM - GymDanmark

Danske debutanter til junior-VM

For første gang nogensinde, afholdes FIG World Junior Artistic Gymnastics (junior-VM i Idrætsgymnastik). Over 800 gymnaster mødes den 27. – 30. juni i GYOR/Ungarn. To danske junior-gymnaster repræsenterer Danmark, nemlig; Camille Rasmussen (KG66) og Sofus Møllgaard (Vejlby IK)

Landstræner for pigerne, Bernadett Balazs siger:

Junior-VM er vigtig for os at deltage i fordi Camille her får mulighed for at konkurrerer med og mod verdens bedste. Vi tror på, at Camille er en del af verdenseliten i juniorfeltet og derfor er der masser af værdifuld erfaring at hente netop her, også med henblik på VM i Idrætsgymnastik i Danmark i 2021.

Også på drengesiden er erfaring blandt verdens bedste juniorgymnaster guld værd i den fortsatte udvikling af gymnasterne. Joao Marcus Fuglsig, aktivrepræsentant for de mandlige gymnaster siger:

Sofus’ træning har forløbet rigtig godt op mod VM med opgraderinger i flere øvelser – det tegner godt for fremtiden, hvor han kan komme til at spille en vigtig rolle i senior truppen. Han er godt rustet til konkurrencen og har vist ved junior EM sidste år, at han kan modstå presset ved at stå på den store scene.

Banner by Peter Molnar – @blinking.ninja
Foto af Michelle Iversen

Fakta om junior-VM 2019

VM Program

  • 25 June Training and Men’s Podium Training
  • 26 June Training and Women’s Podium Training
  • 27 June MAG All-Around Final, Team Final, Qualifications for Apparatus Finals
  • 28 June WAG All-Around Final, Team Final, Qualifications for Apparatus Finals
  • 29 June MAG/WAG Apparatus Finals day 1
  • 30 June MAG/WAG Apparatus Finals day 2

Resultater

Læs mere

Facebook

Læs mere

VM Website

Læs mere