Benjamin Kjær vinder Frivolten Cup - GymDanmark

Benjamin Kjær vinder Frivolten Cup

Denne weekend deltog flere danske trampolinspringere ved den klassiske Frivolten Cup i Sverige. Det lykkedes danske Benjamin Salo Kjær (HTT) at vinde guldet, en perfekt generalprøve til European Games om tre uger.

Ud over guldet vandt Benjamin også den berømte Two Tricks konkurrence, hvor han lavede quad (4 rotationer forlæns med en halv skrue) efterfulgt af tripple baglæns salto hoftebøjet med to skruer. I trampolinlingo ‘quad – half rudy triff’.

Benjamin:

Det var en hård kamp i finalen med mange spændende øvelser, som kun kunne gøre min præstation dårligere, så at gå op og fyre 10 solide spring af igen betyder rigtig meget for min personlige udvikling frem mod det store European Games. Jeg er meget stolt af min måde at håndtere presset på igen og håber det kan fortsætte

Se resultater her

Foto af Bo Tureby

 • Haslev TT Pressemeddelelse

  Haslev TTs nykårede danske mester fra forrige weekend, Benjamin Kjær fortsatte sine gode takter ved Frivolten Cup i Herrljunga i Sverige i weekenden.

  Der var 11 nationer til start, og det var en særdeles motiveret Benjamin Kjær, som stillede op i år. De seneste tre år har han nemlig vundet sølv ved dette stævne i seniorrækken. De foregående to år vandt han juniorrækken.

  Men i år skulle det altså være, og med en forrygende præstation i finalen, hvor Benjamin i samarbejde med træner Anette Dalsten skruede op for sværhedsgraden på hans øvelse, tog han sikkert sejren hjem.

  Noget overraskende lykkedes det for HTTs anden deltager, Christian Andersen at vinde sølvmedaljen i hans comeback på den internationale scene.

  Maurice Maywald fra Tyskland sikrede sig bronzen lige foran HTTs tredje deltager i herrerækken, som blev nummer 4.

  Til al overflod vandt Benjamin også Two Tricks konkurrencen – som er et show event, hvor det gælder om at udføre to spektakulære spring med stor sværhedsgrad. (video vedhæftet).

  HTTs talentfulde juniorspringer Alexander Lundgren kom også i finalen i sin række og sluttede som nummer 7.

  Emmelie Laugesen blev nummer 15 i junior dame rækken, og Frederik Muusmann nummer 20 og Julius Almtoft nummer 21 i rækken under 16 år.

  HTTs unge talenter deltog også, og i rækken under 14 år blev placeringerne: Nikolaj Laursen nummer 16, Malte Breinholt nummer 20, Patrick Nyboe 23 og Johannes Stougaard nr 35.

  Endelig blev Thor Petersen nummer 35 i U-12 rækken.

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen