Springfarligt højt niveau ved DM i TeamGym - GymDanmark

Springfarligt højt niveau ved DM i TeamGym

Til stor begejstring for de over 3000 publikummer som havde sikret sig billet til årets TeamGym konkurrence, leverede gymnaster i alle rækker, underholdning og gymnastik på allerhøjeste niveau.

Til at guide de entusiastiske publikummer igennem dagen var Peter Falktoft og Jens Jakob Juulsager, som I stor stil fik sat gang i TeamGym festen – der fik hallen til at koge i jubel og klapsalver

Fænomenale finaler i seniorrækkerne

SeniorHerrer

De forsvarende Danmarksmestre fra Gjellerup Sdr. var klar til at forsvare deres titel og ikke mindst vise overfor en proppet arena, at de stadig er de bedste i Danmark. Stemningen var intens og publikum var med alle hold under hele konkurrence. Der blev heppet og hujet på alle de fantastiske spring, som alle fire seniorhold leverede i herrerrækken. Men TeamGym Aarhus og Svendborg lagde et massivt pres på, hvor ingen fejl var tilladt.

Alle fire finalister leverede en pragtfuld og underholdende konkurrence med alt hvad publikum kunne forvente. Der var fantastisk flot gymnastik hele vejen rundt, men i sidste ende viste Gjellerup at de havde et ekstra gear på både bane og trampet. Med 3000 mennesker i ryggen og med stående bifald under alle tre trampet omgange, blev det Gjellerup, der endnu engang er Danmarks bedste seniorherrer hold. TeamGym Aarhus sikrede sig dagens højeste rytmekarakter, hvilket resulterede i sølvmedaljen og den anden og sidste NM-plads. Bronzen gik til Svendborg og 4. pladsen gik til Svendborgs hold 2.

Kristoffer Hayes som vinder sit syvende DM i streg siger:

Det er føles fuldstændig vanvittigt at stå her i midten af en fyldt Brøndby Hal, og føle publikums begejstring. Alt hvad vi har arbejdet med i hel sæson lykkes, og den måde det bliver anerkendt på af publikum, er så fed en følelse.

Holdets succes tilskriver Kristoffer blandt andet:

Vi har masser af erfaring på holdet som ved hvad der skal til. Vores optakt har været at gøre som vi plejer suppleret med masser af erfaring fra holdet. Nu glæder vi os helt vildt til NM i efteråret som vi selvfølgelig også gerne vil vinde igen – for tredje gang i streg, smiler Kristoffer

1. Gjellerup Sdr. S.G. og I (Officielle Danmarksmestre)
2. TeamGym Aarhus
3. Svendborg GF
4. Svendborg GF

SeniorDamer

I Damernes række var der inden dagens konkurrence en klar storfavorit til DM-titlen, og presset var på de forsvarende Danmarksmestre fra Gladsaxe. TeamGym Greve gav den fuld gas i kampen om DM og de eftertragtede NM-pladser. De smadrede igennem på banen og gjorde det fantastisk. Også TeamGym Aarhus viste fantastiske takter på banen – og de to hold var opsat på at give Gladsaxe kamp til stregen.

Men Gladsaxe viste stor overlegenhed, og leverede en sand kraftpræstation – og de kunne i slutningen af konkurrencen genvinde det Officielle Danmarksmesterskab og samtidig tage en af de to pladser til NM. Kampen om sølvet og den anden NM-plads, skulle findes mellem TeamGym Greve og TeamGym Aarhus og her trak damerne fra Greve det længste strå og vandt sølv og den sidste NM billet.

1. Gladsaxe IF (Officielle Danmarksmestre)
2. Greve Gymnastik og Trampolin
3. TeamGym Aarhus
4. Viborg GF

SeniorMix

I mixrækken var der drama for alle pengene, publikum var budt ind til en fantastisk konkurrence, hvor DM og ikke mindst pladserne til NM skulle afgøres. Gennem hele konkurrencen svingede DM titlen mellem Ollerup og Roskilde – de battlede lige til det sidste og med bare 0,309 vandt Ollerup over Roskilde, som inden dagens konkurrence lå nr. 1. Men vanen tro kan DM vende op og ned på alt. Ollerup blev officielle Danmarksmestre efter en dramatisk konkurrence, mens Roskilde måtte nøjes med sølvet. Bronzen blev vundet af TeamGym Odense og Silkeborg blev nr. 4.

Ollerup og Roskilde er dermed meget velfortjent videre til Nordisk Mesterskab i Norge til november, hvor de skal forvarede det nordiske mesterskab, som Ollerup vandt i 2017.

1. Ollerup GF (Officielle Danmarksmestre)
2. Roskilde TeamGym
3. TeamGym Odense
4. Silkeborg P/D

Flot og festlig juniorkonkurrence

Springfarligt høj niveau, rytme og spænding til det sidste, var hvad vores junior gymnaster tilbød en tætpakket Brøndby-Hallen

JuniorMix

I juniormix var der flere som bød sig ind i konkurrencen om guldet, men Roskilde TeamGym havde sat sig for at vinde junior-mix rækken, og det gjorde de med stor sikkerhed. Kampen om de sidste to podiepladser blev fordelt med sølv til Gladsaxe og de forsvarende mestre fra GHG Herlev måtte i år nøjes med 3. pladsen.

1. Roskilde TeamGym
2. Gladsaxe IF
3. GHG – TeamGym Herlev
4. Jerne Idrætsforening

JuniorPigerne

Det var fire tætte hold der havde kvalificeret sig til DM-finalen, og dermed blev det også en tæt konkurrence hos pigerne. Bolbro kørte en smuk og stilren rytmeserie, der gav dem et solidt forspring på 1 point i kampen om guldet, men det skulle blive fuldstændig nervepirrende spændende til det sidste. Pigerne fra Greve gav ikke op, og leverede en flot bane med hele 17.500 point og havde derved indhentet Bolbros forspring. Men på trampetten trak Bolbro fra og genvandt Danmarksmesterskabet. Pigerne fra Greve vandt sølv, mens TeamGym Aarhus fightede sig til en bronzemedalje foran Springteam Sæby.

1. Bolbro Gymnasterne
2. Greve Gymnastik og Trampolin
3. TeamGym Aarhus
4. Springteam Sæby

Juniordrengene

De forsvarende mestre fra TeamGym Aarhus leverede en sublim indsats i dagens konkurrencer – de kom til Danmarksmesterskabet som underdogs med et meget ungt kuld drenge, men de nuppede lige præcis guldet foran Roskilde TeamGym med bare 0,034 – og bronzen gik til Slagelse.

1. TeamGym Aarhus
2. Roskilde TeamGym
3. Slagelse GF
4. Gladsaxe IF

Masser af talent og spænding i minirækkerne

MiniMix

I MiniMix-rækken vandt Rødovre & Omegns Gymnastikforening og slog derved de forsvarende mestre fra Gladsaxe IF, som efter en fantastisk fight vandt sølvet foran GHG Herlev, som tog bronzen.

1. Rødovre og Omegns Gymnastikforening
2. Gladsaxe IF
3. GHG Herlev
4. Randers Gymnastiske Forening

MiniDrenge

Der blev vist et helt fantastisk niveau hos minidrengene ved dette års DM – de forsvarende mestre fra Gladsaxe viste flot overskud, men drengene fra GF Køge Bugt var kommet til Brøndby Hallen for at give Gladsaxe kamp til stregen. Gladsaxe holdt stand og vandt DM, med kun 0,550 foran GF Køge Bugt, som tog sølvet. Bronzen løb TeamGym Aarhus med foran Munkebjerg Gymnastikforening.

1. Gladsaxe IF
2. GF Køge Bugt
3. TeamGym Aarhus
4. Munkebjerg Gymnastikforening

MiniPiger

Et vanvittigt drama udspillede sig hos minipigerne, hvor guld, sølv og bronze blev afgjort med få marginaler. Der var pres på minipigerne fra Bolbro, som var forsvarende mestre, og som inden DM havde vundet 2. runde af forbundsmesterskaberne. Men det blev pigerne fra Vedbæk Gymnastikforening, der sidste år placerede sig lige uden for medaljerne, der denne gang trak det længste strå og vandt guld foran Bolbro og Greve.

1. Vedbæk Gymnastikforening
2. Bolbro Gymnasterne
3. Greve Gymnastik og Trampolin
4. Rødovre og Omegns Gymnastikforening

Fest og glade dage i Microrækken

I microrækken, hvor gymnasterne er op til 10 år, blev der kåret nye danmarksmestre for henholdsvis mix, piger og drenge. De små gymnaster sørgede for god underholdning og deres forældre for god stemning fra begyndelsen af dagen, hvor Brøndby hallen allerede var godt fyldt op.

Micromix

Der var masser af sommerfugle i maverne på de mindste gymnaster, da de kom på gulvet ved DM, men de tre hold fra micromix viste flot gymnastik. Der var lidt spredning på de tre hold, hvor gymnasterne fra Gymnastik Odder vandt med over 2 point ned til sølvvinderne fra Greve, som vandt med knap to point over Gladsaxe.

1. Gymnastik Odder
2. Greve Gymnastik og Trampolin
3. Gladsaxe IF

MicroDrengene

Medaljesættet i microdrenge blev fordelt efter en fantastisk finale, hvor drengene fra Køge Bugt sikrede sig guldet med over 4 point til sølvvinderne Munkebjerg, som leverede en flot rytmeserie. Bronzemedaljerne blev vundet af Gladsaxe IF.

1. GF Køge Bugt
2. Munkebjerg Gymnastikforening
3. Gladsaxe IF

MicroPigerne

I micropige blev det holdet fra Teamgym Djurs, der suverænt nuppede guldet efter en flot rytmeserie, mens der var en intens kamp mellem sølv og bronze. Det blev Rødovre som med 0,2 tog sølvet, mens de forsvarende danske micromestre fra TeamGym Greve tog bronzen efter en hæsblæsende kamp.

1. TeamGym Djurs
2. Rødovre og Omegns Gymnastikforening 1
3. Greve Gymnastik og Trampolin
4. Rødovre og Omegns Gymnastikforening 2

Foto: Kasper Nerup

Resultater

Klik her

Meget mere DM

Facebook

Bag om DM

Instagram