Forbundsmesterskaberne og 30 års jubilæum i dansk Sports Acrobatik - GymDanmark

Forbundsmesterskaberne og 30 års jubilæum i dansk Sports Acrobatik

Af Kamine Julie Dam Jacobsen

I weekenden, d. 25. og 26. maj, blev forbundsmesterskaberne i Sports Acrobatik afholdt i Fuglebjerg hallen, som satte rammen om en flot og seværdig konkurrence og samtidig fejrede disciplinen 30 års jubilæum. Konkurrencen forløb over hele weekenden og blev afsluttet søndag eftermiddag med et brag af en pyramidekonkurrence.

Senior dame gruppe

Efter første runde af forbundsmesterskaberne, for omkring en måned siden, var der lagt op til et brag af en anden runde i senior dame trio, med tæt kamp om de 3 øverste placeringer, da de forsvarende forbundsmestre Freja Larsen, Mette Hedegaard Mikkelsen og Signe Bossen fra AcroGym Aarhus havde et fald i deres balancerutine og dermed lå på en 5. plads efter første runde. De formåede dog at gennemføre to flotte rutiner i weekenden, som sikrede dem sølvmedaljen.

Guldmedaljen og titlen som forbundsmestre blev vundet af Andrea Banke, Mille Jensen og Katja Frederiksen fra Toreby Sundby Gymnastikforening efter fire sikre rutiner til begge runder. Bronzemedaljen blev vundet af Liv Worch, Nikoline Dam Lundgaard og Emilia Olsen fra AcroGym Aarhus.

Senior dame par

I senior damepar var der tæt kamp om guldet og sølvet, da det efter første runde kun var tre tiendedele der afskilte Agnes Ravn-Jakobsen & Kamine Jacobsen fra Svinninge Gymnastikforening fra HI-skanderborg parret Sofie Bang Jensen og Naja Lange.

Efter weekendens rutiner var det dog Sofie Bang Jensen og Naja Lange der løb med sejren, foran Agnes Ravn-Jakobsen & Kamine Jacobsen, som tog sølvet med hjem. Bronzemedaljen blev vundet af Anne Yun Lauridsen & Line Tonsberg Jensen fra Hammel Gymnastikforening. Junior I junior pige trio kunne de forsvarende forbundsmestre Marie Jørgensen, Alberte Groth og Clara Vad fra HI-Skanderborg, endnu en gang hænge guldmedaljen om halsen, efter tredje år i træk at have vundet forbundsmesterskaberne.

I junior pige par var det klubkammeraterne Rebecca Tøstesen og Karla Haack Rasmussen fra HI-Skanderborg der løb med sejreren.

Foto: GymFotoVideo.dk

Resultater

Læs mere

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen