Præsidenten fra Det Internationale Gymnastikforbund kommer til DM i TeamGym - GymDanmark

Præsidenten fra Det Internationale Gymnastikforbund kommer til DM i TeamGym

TeamGym er en disciplin, hvor især de Nordiske lande og specielt Danmark står stærkt og har en lang tradition, men der har længe været et ønske fra GymDanmarks side om at udbrede og ikke mindst udvikle TeamGym.

I GymDanmark arbejdes der på at få flere lande til at deltage, men også brede disciplinen ud over Europas grænser. Dette sker gennem at være proaktiv og bidrage med viden og support til Internationale Gymnastikforbund (FIG) og ikke mindst Europæiske Gymnastikforbund (UEG). Ved sidste års DM i TeamGym deltog Vicepræsidenten fra FIG Nellie Kim, for at se på, hvordan et set-up for TeamGym ser ud, samt få en masse viden og erfaringen. Gennem målrettet arbejde er det nu lykkedes at få Præsident Watanabe fra FIG til at kommer til Danmark i forbindelse med DM i TeamGym i Brøndby Hallen d. 1 juni 2019.

“Det er en succes at vores arbejde med at få TeamGym anerkendt som disciplin i FIG fortsat bære frugt. Jeg glæder mig til at vi i weekenden både kan fremvise et brag af en TeamGym event, men at vi også får mulighed for at fortælle om de mange spændende aktiviteter vi har i dansk gymnastik og drøfte muligheder for andre samarbejder mellem GymDanmark og FIG”, fortæller Formand i GymDanmark Anders Jacobsen.

Som et led i denne process bliver EM i TeamGym 2020 i Ballerup Super Arena også et åbent EM for hele verden.

DM i TeamGym 2019

DM i TeamGym løber af stablen d. 1 juni i Brøndby Hallen fra kl. 9-20.

Læs mere

TeamGym er et skridt tættere på at blive en del af Det internationale Gymnastik Forbund (FIG)

Læs om sidste års besøg af vicepræsident Nellie Kim

Klik her

EM TeamGym 2020

Få meget mere information om EM

Klik her