Danmarks bedste trampolinspringere hedder Kjær og Walmod...igen! - GymDanmark

Danmarks bedste trampolinspringere hedder Kjær og Walmod…igen!

Det blev to af danmarks mest rutinerede trampolinspringere der vandt dette års DM i Trampolin, nemlig stortalentet Benjamin Salo Kjær og veteranen Maila Walmod. Danmarksmesterskaberne blev afholdt i Haslev TT – som i år har 50 års jubilæum – og blev efter konkurrencerne afsluttet med et mini-seminar om træningsplanlægning for trænere og ledere i sporten. Samtidig blev forbundsmesterskabet i Dobbelt mini-trampolin for både juniorer og seniorer afholdt.

TRAMPOLIN

Herrerne

For fjerde år i træk vandt Benjamin Salo Kjær fra HTT Danmarksmesterskabet i Trampolin. Han havde i år valgt alene at stille op i den individuelle konkurrence, da hans faste synkronmakker Teis Petersen pt er ude med en skade i foden. Med sin sædvanlige udstråling og en finalerunde i suveræn stil, skuffede han heller ingen ved at genvinde mesterskabet, her en måned før han skal repræsentere Danmark ved European Games i Hviderusland.

Selvom det er fjerde gang Benjamin står øverst på skamlen, bliver det aldrig en sædvane at stille op til et Danmarksmesterskab, således var nerven også intakt inden mesterskabet skulle i hus. Benjamin siger:

Det er en suveræn følelse igen at vinde pokalen og kunne placere sig i toppen af dansk trampolin. Jeg er glad for at kunne vise trampolinsporten idag, at jeg er en trampolinspringer man kan stole og satse på.

Se Benjamins finaleøvelse på facebook her

Damerne

Det kom nok bag på de fleste, at den tidligere danmarksmester (senest i 2016) Maila Walmod fra Roskilde Gymnastikforening efter to års fravær i sporten, havde  valgt at stille op til konkurrence igen. Fra tilskuerrækkerne var det dog svært at få øje på, at Maila har været væk så længe, idet hun med sikre stærke øvelser vandt Danmarksmesterskabet 2019.

Til spørgsmålet om, hvordan det føles at stå med pokalen igen, siger en bevæget og stolt Maila:

Det er jo nærmest en surrealistisk oplevelse. Jeg sprang for mig selv, min kærlighed til sporten og for at overvinde min frygt for nogensinde at skulle springe på dette niveau igen. Jeg har trænet nogle måneder nu, alene med det formål at have det sjovt, og kan dette inspirere unge som ‘gamle’ springere til at hoppe i dugen igen, ja så er jeg meget stolt.

Se Mailas finaleøvelse på facebook her

Landstræner Anette Dalsten hæftede sig især ved den energi de unge trampolinspringere kom med og siger:

Det er dejligt at se, at så mange af de unge springere forsøger at blive gode ved at springe svært. Det er godt for sporten at de unge mennesker har ambitioner, men der skal fortsat lægges mange træningstimer hjemme i klubberne.

DOBBELT MINI TRAMPOLIN (DMT)

Disciplinen Dobbelt mini-trampolin er fortsat en ung gymnastikdisciplin I Danmark, og som også afspejler sig i deltagerantallet ved dette DM, som ikke er et officielt DIF-anerkendt DM og derfor omtales som Forbundsmesterskab.

I DMT konkurrerer man individuelt og som hold. Konkurrencen består af to øvelser på hver to spring. Det skal være forskellige kombinationer af spring, og det samme spring må ikke gentages på samme plads i kombinationerne. DMT bedømmes på stil og på sværhed.

Ved dette forbundsmesterskab stillede gymnaster op i både junior (u14 og U17) og senior. Peter Sørensen (Springteam Nordjylland) og Marie Flindt Alexandersen (Stauning/Dejbjerg U&I) vandt suverænt mesterskabet i seniorrækken.

Anna Kronborg Haar som er en af de frivllige der arbejder med udvikling af DMT i Danmark siger:

Det var godt at se så mange juniorer var med, det vidner om udvikling i sporten. På seniorsiden manglede vi de bedste gymnaster, men dem der var med gjorde det godt. Vi er meget bevidste omkring, at udvikling tager tid, og derfor udvikler vi vores konkurrencer løbende så de passer til niveauet.

Resultater Trampolin

Kommer snart (systemet er pt nede)

Resulater DMT

Kommer snart (systemet er pt nede)

 • Danmarksmestre Trampolin

  Herrer Individuelt

  1. Benjamin Salo Kjær (Haslev TT) 58.155 point
  2. Christian Andersen (Haslev TT) 52.595 point
  3. Peter Sørensen (Springteam Nordjylland) 51.750 point

  Damer Individuelt

  1. Maila Walmod (Roskilde Gymnastikforening) 50.725 point
  2. Smilla Thea Jensen (Københavns Trampolinklub) 49.640 point
  3. Sofie Landberg (Københavns Trampolinklub) 46.880 point

  Herrer Synkron

  1. Marc Seidler (Greve Gymnastik og Trampolin)
   Peter Sørensen (Springteam Nordjylland) 45.860 point
  2. Christian Andersen (Haslev TT)
   Joah Cheung (Haslev TT) 43.580 point
  3. Julius Almtoft Andersen (Haslev TT)
   Frederik Muusmann (Haslev TT) 43.310 point

  Damer Synkron

  1. Malou Rosenquist (KTK)
   Smilla Thea Jensen (KTK) 43.850 point
  2. Sille-Sofie Burrack Vilen (KTK)
   Sofie Landberg (KTK) 43.030 point
  3. Marie Jensen (Greve)
   Milla Bønneland Maysfelt (Springteam Nordjylland) 20.900 point

   

 • Forbundsmestre Dobbelt mini-trampolin

  Herrer

  1. Peter Sørensen (Springteam Nordjylland) 185.200 point
  2. Marc Seidler (Greve Gymnastik og Trampolin) 139.900 point

  Damer

  1. Marie Flindt Alexandersen (Stauning/Dejbjerg U&I) 168.500 point
  2. Louise Nielsen (Greve Gymnastik og Trampolin) 131.600 point
dm-u12-14-og-17-individuel