Idrætsgymnast vinder Nordisk Mesterskab for juniorer - GymDanmark

Idrætsgymnast vinder Nordisk Mesterskab for juniorer

I denne weekend deltog 15 danske idrætsgymnaster ved de Nordiske Mesterskaber i Sverige. Samlet set blev det en flot konkurrence for danskerne, og ud over flere danske medaljer, blev det til både disciplinfinaler og masser af vigtig erfaring for danskerne at høste.

Pigerne

Den flotteste af alle medaljerne, nemlig den eftertragtede All-around medalje, blev vundet af stortalentet Camille Rasmussen fra KG66. En stærk præstation af den unge gymnast som også understreger Danmarks position i Norden.

Det var de sikre og flotte øvelser som landstræner Bernadett Balazs tilskriver pigernes præstationer:

Jeg er meget tilfreds med holdet og hver enkelt piges indsats. Vi har forbedret os med otte point siden selvsamme konkurrence i Danmark sidste år. Camille Rasmussen er holdets mest erfarne gymnast og hun viste sig igen på en utrolig stærk og ansvarsfuld måde. Men hele holdets præstation viser, at vi går en meget lys fremtid i møde. Også hjemme har vi en stærk gruppe af piger. Selvfølgelig ville vi gerne have haft bronze eller sølvmedaljer som var inde for meget kort rækkevidde.

Til søndagens disciplinfinaler havde Freja Petersen (Nakskov), Camille Rasmussen (KG66) og Cecilie Bergholt (AIG) kvalificeret sig, og det lykkedes pigerne at tage flere medaljesæt med hjem. Se hvordan det gik på nedenstående resultatlinks.

I holdkonkurrence sluttede de danske piger lige udenfor medaljefeltet, nemlig på en 4. plads.

Drengene

I drengenes holdkonkurrence gik det også rigtig godt, idet drengene på flotteste vis sikrede sig bronze-medaljerne.

U14 træner Kasper Rydberg siger:

Der er generelt kommet et højt niveau på drengesiden i Norden, specielt domineret af Norge og Finland, men vi hængte os på så godt vi kunne, og det blev da også til seks disciplinfinaler til August Burvil (VGF), fire til Mads-Christian Dehle (VIK) og to til Tobias Schultz (Greve).

Se hvordan det gik på nedenstående resultatlinks.

Et stort tillykke til alle gymnaster og deres trænere.

Resultater Piger

Læs mere

Resultater drenge

Læs mere

Facebook

Se billeder