Storslået DM i Tumbling 2019 - GymDanmark

Storslået DM i Tumbling 2019

I et spændende felt med op til 12 års forskel på yngste og ældste deltager, og et DM i et helt ny ‘forklædning’ var der i Odense Idrætspark i dag for alvor dækket op til et spændende Danmarksmesterskab i Tumbling.

Deltagerfeltet var en god blanding af debutanter og veteraner og bød på både tidligere VM-finaledeltagere, Danmarksmestre og nye talenter. Udover mesterskabstitlerne var der også de første VM-udtagelsespoint på spil for seniorerne, og for juniorne de afgørende point for udtagelse til WAG.

Herrerne

Otte år efter Lasse Pihl vandt sit første Danmarksmesterskab i 2011 kunne han idag igen løfte DM-pokalen for tredje gang i karrieren. Tidligere har Pihl vundet i 2011 og 2014. En stor præstation som understreger at Tumbling er en sport man kan være med i, i rigtig mange år.

Nogle gange vinder man uden at man på papiret er den bedste – smiler Lasse Pihl og fortsætter: Jeg var stoppet, men begyndte at træne igen. Motivationen ligger i at springe, det er fedt – og så er det selvfølgelig stort at slå nogle af de andre som måske også er dygtigere, slutter en glad Lasse Pihl

Sølvet blev vundet af forsvarende Danmarksmester Adam Sharf Matthiesen fra OGF, og bronzemedaljen gik til Rasmus Beck Hansen ligeledes OGF. Et ærgerligt kiks i landingen i første pass sendte desværre stortalentet Rasmus Steffensen ud af medaljerækkerne.

  1. Lasse Pihl (Flemming EG)
  2. Adam Scharf Matthiesen (OGF)
  3. Rasmus Beck Hansen (OGF)


Lass Pihl med sin datter øverst på podiet, flankeret af Adam Scharf Matthiesen (tv) og Rasmus Beck Hansen (th)

Damerne

De kvindelige tumblere leverede generelt et flot niveau, hvor flere er på vej frem og viser godt niveau inde for dansk kvinde-tumbling. Vinderen i dagens konkurrence blev den rutinerede Johanne Nørby (OGF) der på hjemmebane vinder sit sjette DM-guld (2008, 2012, 2014, 2016 og 2018).

Det er altid en fed følelse at bære titlen Danmarksmester, så på trods af at jeg trak sikkerhedskortet i finalen, så er jeg mere end tilfreds med at få guldet med hjem og forsvare min titel – siger en glad Johanne

Udvikling sikrer motivationen.

Jeg elsker at tumble, og glæder mig altid til at komme til træning med mine holdkammerater som er min anden familie – det driver mig. Og ja, det er helt klart motiverende, at jeg stadig kan vedligeholde min sværhed og udvikle mig

  1. Johanne Nørby (OGF)
  2. Sara La Cour Hansen (OGF)
  3. Christine Næss-Schmidt Mølgaard (Silkeborg P/D)


Danmarksmester i Tumbling 2019, Johanne Nørby

Storslået konkurrence-setup

DM i Tumbling 2019 blev også startskuddet til et helt nyt konkurrence-setup, og de mange tilskuere fra både foreninger og efterskoler, var med til at sætte en helt ny standard for Danmarksmesterskaberne.

For første gange blev Danmarksmesterskaberne i Tumbling nemlig afholdt alene, dvs. uden disciplinkammeraterne fra Trampolin og DMT. Med inspiration fra British Open, havde arrangørerne skruet helt op for publikumsoplevelsen som ud over konkurrencerne i alle tumbling-rækker, også bød på flot opvisningshow af ‘Motus’, kommentator i hallen og publikumskonkurrencer.

Dem som ikke havde mulighed for at følge med i Odense, havde mulighed for at følge konkurrencerne via live streaming. Se eller gense konkurrencerne nederst på siden.

Meget mere Tumbling

Det var ikke kun seniorerne, der kæmpede om guld, sølv og bronze i Odense Idrætspark. Et højt niveau blandt de spirrende talenter i junior og minirækkerne, var også med til at sikre publikum en rigtig god helhedsoplevelse, og for trænerne at opleve det store fundament som de yngste rækker bringer – se alle resultater på nedenstående link.

For de yngste handlede DM 2019 også om de sidste udtagelsespoint til World Age Group Competion ti december. Læs mere om den endelige udtagelse i næste uge på gymdanmark.dk


Alle medaljetagere ved årets Danmarksmesterskab i Tumbling i Odense

 

Resultater

Se alle Herrernes resultater her

Herrer

Video og foto

På sociale medier

Facebook

Resultater

Se alle Damernes resultater her

Damer

Live streaming

Gense live streaming af DM i Tumbling

Live streaming

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen