Stort tilløb til DM i Trampolin for de yngste - GymDanmark

Stort tilløb til DM i Trampolin for de yngste

Af Anna Kronborg Haar

I weekenden 6.-7. april 2019 blev de dygtigste trampolinspringere i U12, U14, U17B samt U17 fundet, da Danmarksmesterskaberne i trampolin blev afholdt på Halvorsminde Efterskole. I alt stillede 108 håbefulde gymnaster fra 12 forskellige foreninger fra hele landet til start.

Lørdag blev de indledende konkurrencer afholdt, hvor søndagens finalister skulle findes. De 8 bedste går i finalen, men i finalen kan alt ske, da pointene nulstilles og kun den ene øvelse i finalen afgør, hvem der bliver danmarksmester. Om søndagen blev DMT3 konkurrencen også afholdt inden præmieoverrækkelsen.

Se alle resultaterne

Ligesom til de store internationale konkurrencer, kan gymnasterne stille op både individuelt og som par, der springer synkron og altså skal lave den samme øvelse på samme tid.

Vinderne i U12 Drenge Synkron blev Ryan Møller og Victor Mulberg fra hhv. Glamsbjerg Trampolinklub 2000 og Strib Udspring & Trampolin, der også førte inden finalen. I den individuelle konkurrence var der kamp til stregen, hvor Ryan vandt over synkronmakkeren Victor med blot 0,2 point.

Hos U12 Pigerne blev vinderne Emma Paulsen og Signe Storm fra Odense Gymnastikforening. Individuelt blev det også Signe, der vandt med en stilmæssigt meget flot øvelse.

Hos U14 Drenge Synkron vandt Aksel Koldkjær og Albert Kristensen fra Springteam Nordjylland overbevisende med en både pænere og meget sværere øvelse end de øvrige finalister. Aksel vandt også den individuelle konkurrence. I U14 Piger vandt Marie Jensen og Milla Maysfelt fra hhv Greve Gymnastik og Trampolin og Springteam Nordjylland. Marie tog også guldet i den individuelle konkurrence med kun 0,11 point til nummer 2.

I U17B Drenge Synkron stillede kun to par til start og var dermed begge i finalen. Det ene par fik desværre ikke startet samtidig og fik dermed ingen spring godkendt. Til gengæld lavede deres konkurrenter Frederik Kirckhoff og Oscar Jensen fra Københavns Trampolinklub en fin øvelse og vandt rækken. I den individuelle konkurrence vandt Benjamin Tomasson fra Københavns Trampolinklub overbevisende.

I U17B Piger Synkron var der lidt mere kamp om medaljerne, hvor guldet gik til klubkammeraterne Mie Jürs og Thea Larsen fra Strib Udspring & Trampolin med en stilmæssigt meget flot og synkron øvelse. Mie vandt også rækken individuelt.

I U17 Drenge Synkron blev vinderne Malte Kirckhoff og Peter Güsmer fra Københavns Trampolinklub med en fin øvelse. Malte vandt også rækken overbevisende med over 5 point til nummer 2 – og konkurrencens eneste triff (tredobbelt forlæns salto med en halv skrue i sidste salto). Malte vandt også den prestigefyldte ”Gustav Kræmer” pokal, som gives til den U17-springer, der opnår højest stilkarakter i 1. øvelse.

Hos U17 Piger Synkron vandt Sille-Sofie Vilen og Sofie Landberg fra Københavns Trampolinklub. Nummer to blev klubkammeraterne Ida Brandorff og Smilla Jensen, der dog kun fik et spring godkendt. Smilla vandt den individuelle konkurrence.

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen