VIK vinder DM i Idrætsgymnastik 2019 - GymDanmark

VIK vinder DM i Idrætsgymnastik 2019

Joäo Marcus Fuglsig og Victoria Gilberg fra Aarhus klubben VIK vandt begge DM i idrætsgymnastikkens prestigefyldte disciplin, all-around

Af Jeppe Vestergaard Jensen

Lørdag eftermiddag i København kæmpede både mænd og kvinder om medaljerne i idrætsgymnastikkens all-around-disciplin. Her konkurrerer kvinderne på deres fire redskaber, hvor mændende konkurrer på deres seks redskaber. I år var en særlig forløsning for veteranen Joäo Marcus Fuglsig, der vandt sin første all-around-titel.

– ‘Det var utrolig dejligt. Det var en stor forløsning for mig endelig at vinde guld efter en hel del sølv-medaljer. Jeg har deltaget i senior DM sinden jeg var 13 år, det er 14 år siden. At det samtidig er sidste gang, jeg stiller op i all-around gør det endnu mere specielt., siger Joäo Marcus Fuglsig fra VIK.

For den anden guldmedaljetager fra Aarhus, er det ikke nyt at stå øverst på skamlen. I 2016 indtog Victoria Gilberg også det øverste trin på sejrsskamlen.

– ‘Det var meget uventet for mig at vinde i dag. Jeg fik en ret stor skade i 2017, hvor jeg blev opereret i min fod. Så jeg havde mere bare tænkt i dag som et comeback, men det var vildt fedt at vinde guld i dag, siger Victoria Gilberg.

Til lørdagens all-around konkurrencer deltog gymnaster fra syv danske og en enkelt forening fra Færøerne. Igen i år var niveauet højt, hvor de omkring 20 ugentlige træningstimer gav flotte resultater for de to aarhusianere.

– ‘Nogle af mine skarpeste konkurrenter manglede i dag. Men jeg synes, det gik godt. Især spring over hest gik rigtig godt, hvor mine point også lægger i det niveau, hvor jeg kan komme i en finale til EM, siger Joäo Marcus Fuglsig.

– Det gik vildt godt i dag, hvor jeg var fejlfri i alle mine fire øvelser. Det er den højeste score jeg nogensinde har fået i all-around, også højere end i 2016, hvor jeg også vandt guld, siger Victoria Gilberg.

Herrerne

  1. João Marcus Fuglsig (VIK)
  2. Christoffer Wikke Hallund (Gefion)
  3. Rasmus Vorup (VIK)

Kvinderne

  1. Victoria Gilberg (VIK)
  2. Linnea Højer Wang (VIK)
  3. Emilie Winther (KG66)

Se alle resultaterne her

Danskerne i kommende Europa Mesterskab i Polen

Holdene er endnu ikke sat, men både Fuglsig og Gilberg håber på at kommer med, og siger:

– Til EM stiller jeg i hvertfald op i spring over hest, hvor det også gik rigtig godt i dag. I morgen, til disciplinfinalerne, sætter jeg sværheden op på mine spring over hest. Forhåbentlig går det også godt. Det vil være en god optakt til EM, siger Joäo Marcus Fuglsig

– Holdet til EM er jo ikke udtaget endnu, men jeg håber, de vil have den danske mester med. Det er i hvertfald meget motiverende for mig, at jeg kommer fra et så vellykket DM op til et EM, siger Victoria Gilberg.

Inden gymnasterne kommer så langt, skal de i konkurrence igen i morgen, hvor det gælder DM i enkelte redskaber i Grøndals centeret i København.

Læs også – Mette Hulgaard indstiller karrieren

Læs også – Helge Vammen stopper på toppen

Resultater disciplinfinaler, danmarksmestre

Reck: Jacob Buus (Gefion)
Barre: Rasmus Vorup (VIK)
Hest: Anderson de Santana Teixeira (Gefion)
Ringe: João Marcus Fuglsig (VIK)
Bensving: João Marcus Fuglsig (VIK)
Gulv: Christian Riisberg (Gefion)

Hest: Katrine Louise Johannsen (AIG)
Barre: Linnea Højer Wang (VIK)
Bom: Victoria Gilberg (VIK) Victoria Selina Kajø (KG66)
Gulv: Victoria Gilberg (VIK)

Se alle resultater her

Mere fra DM

Se billeder fra DM på facebook

Alle resultater