Det skal være sjovt at være frivillig i GymDanmark – kom til temamøde 30 januar - GymDanmark

Det skal være sjovt at være frivillig i GymDanmark – kom til temamøde 30 januar

Onsdag den 30. januar inviterer vi alle GymDanmarks medlemsforeninger, frivillige, folkevalgte og ansatte til GRATIS temaaften hvor vi sammen skal blive klogere på frivillighed og politisk organisering i GymDanmark. Vi har inviteret to skarpe oplægsholdere til at komme med inspiration og gode råd, som kan tages direkte hjem i foreningen eller udvalget.

Frivillighed er kernen i GymDanmark. I gymnastik er nogle af nøgleordene engagement, passion og lysten til at gøre noget for andre i den sport, vi alle elsker. Men hvordan skaber vi organisering og rammer for de frivillige som sikrer lysten til at udvikle og drive aktiviteterne, og som giver værdi for foreningerne og de 200.000 gymnaster i GymDanmark.

På temamødet taler vi om hvilke typer frivillige der er brug for, hvad der motiverer frivillige, og hvordan vi sikrer at alles kompetencer bruges bedst. Du får denne aften også input til hvad der skal til for at skabe motivation og begejstring i en stor frivillig organisation, samt hvilke helt håndgribelige værktøjer der er central fra bestyrelsesniveau og ned igennem organisationens mange lag.

OPLÆGSHOLDERE

GymDanmarks bestyrelse vil i 2019 se på den politiske organisering på aktivitetsniveau i GymDanmark. På temamødet har vi inviteret to stærke oplægsholdere, som kommer med inspiration og gode råd til os om frivillighed og organisering:

 • Esben Danielsen har organiseret, ledet og motiveret frivillige i mere end 20 år. Han var f.eks. i godt 15 år i ledergruppen for Roskilde Festival og ansvarlig for en meget stor del af festivalens mere end 30.000 frivillige. Esben har arbejdet med frivillighed i idræt, i kultur, blandt unge, børn og familier og voksne. Esben har en særlig erfaring med store organisationer og spændfeltet mellem ansatte og frivillige, mellem strategi og begejstring og mellem professionalisme og frivillig motivation.
 • Morten Backhausen, direktør i Dansk Golf Union fortæller om organisering i golf, hvor man har valgt en anderledes stærk politisk organisering. En organisering der sikrer den røde tråd hele vejen igennem, fra forbund til forening.

På temamødet kan du få inspiration til organisering og motivation af frivillige i din egen lokale forening. Og så er det også DIN mulighed for at komme med input til, hvordan frivillighed og politisk organisering kan optimeres i GymDanmark. På mødet har du også mulighed for at sætte ord på hvad DU synes er sjovt, og dele erfaringer med de øvrige frivillige i foreninger og aktivitetsudvalg.

Fakta om den politiske organisering i GymDanmark

I vores forbund findes tusindvis af frivillige ude i medlemsforeningerne, og derudover knapt 70 frivillige der er valgt til at sidde i GymDanmarks udvalg (7 i bestyrelsen og op til 9 medlemmer i hvert af de 8 disciplin og ordensudvalg). De 70 folkevalgte har blandt andet det overordnede ansvar for udviklingen af gymnastikdisciplinerne i Danmark, drift og organisering af aktiviteter, samt udvikling af reglementer mm. De mange frivillige i medlemsforeningerne hjælper til ved arrangementer, kurser, stævner og konkurrencer.

PRAKTIK

 • Hvem:
  Frivillige, folkevalgte, medlemsforeninger og ansatte i GymDanmark
 • Tid og sted:
  30. januar 2019, kl. 17.30 – 21.00 i Idrættens Hus, Brøndby. (mødestart kl. 18). Vi byder på lidt tapas fra kl. 17.30, så der er tid til at mødes og tale på tværs. Selve mødet starter kl. 18.00.
 • Tilmelding:
  Det er GRATIS at deltage, men vi har brug for din tilmelding af praktiske hensyn, send derfor mail SENEST den 18. januar 2019 til Kathrine Labæk kla@gymdanmark.dk (GymDanmark dækker rejseudgifter eftergældende regler).

Vil du vide mere, kontakt direktør Ditte Okholm-Naut, tlf. 4076 4047