Flot punktum for VM i Trampolin og Tumbling - GymDanmark

Flot punktum for VM i Trampolin og Tumbling

Tumbling

Dansk tumbling har over de sidste mange år opbygget et stærkt fundament som gymnasterne er solidt placeret på når de deltager ved internationale konkurrencer. Med et stærkt sammenhold og et højt teknisk niveau var de de fire herrer, to kvinder og deres trænere godt rustede til dette års VM.

Alle fire herrer placerede sig i kvalifikationens bedste halvdel, og danmarksmesteren Adam Scharf Matthiesen og debutanten Elias Green nåede helt til finalen, og indfriede derved målsætningen om to danske individuelle finalepladser. Et resultat den danske landstræner Sebastian Toft Bro var svært tilfreds med ’For andet år i træk lykkes det, at få to danskere i finalerne. Vi havde forud for konkurrencerne håbet på en finaleplads til Rasmus Steffensen, men det var ikke hans VM’.

Reglerne siger at der maksimalt kan deltage to tumblere fra hvert land i finalerne, og derved fik debutanten Elias Green mulighed for at kvalificere sig. I finalen slutter danskerne på henholdsvis en sjette plads til Matthiesen og en ottende plads til Green.

Medaljer Herre Tumbling

  1. Vadim Afanasev (RUS) 79.200 point
  2. Elliott Browne (GBR) 77.900 point
  3. Kuo Zhang (CHN) 77.700 point

Hos kvinderne leverede debutanten Ida Pagård en rigtig god indsats. For at kunne gøre sig gældende til finalerne, mangler hun dog at kunne levere en dobbelt på banen, et moment som landstræner Sebastian Toft Bro betegner som det næste skridt og siger ‘Ida har helt klart hvad der skal til, nu mangler vi bare at putte ’en dobbelt’ på også, det skal vi hjem og arbejde videre med. Sara levede ikke helt op til egne forventninger, men vi tager rigtig mange gode erfaringer med os hjem, som hele tumbling-Danmark skal drage nytte af’.

Om den samlede holdpræstation siger Sebastian ’Selvom den gode indsats ikke helt rakte til medaljer, er jeg meget stolt af alle tumblerne. Jeg har kendt hele holdet siden de var juniorer og det er et privilegie som træner, at være med dem hele vejen. Nu skal vi hjem og holde juleferie, og så står den ellers på den vigtige træning frem mod VM i Tokyo til næste år’.

Medaljer Kvinder Tumbling

  1. Fangfang Jia 71.100 point
  2. Shanice Davidson 69.500 point
  3. Viktoriia Danilenko 69.500 point

Se alle resultater her

 

Trampolin

For de to trampolinspringere regerende danmarksmester Benjamin Salo Kjær og Teis Petersen, kulminerede VM da de torsdag kvalificerede sig til deres første VM synkronfinale. Et rigtig godt resultat for dansk trampolin og en flot præstation af det unge synkronpar.

Selvom Benjamin Salo Kjær ikke helt levede op til normalt niveau individuelt, var det en glad landstræner Anette Dalsten som sagde ’Det er så fedt, at være en del af et brag af en VM finale. Vi havde god opladning og træning, og drengene fik vist, at de kan tage de rigtige beslutninger under stort pres i deres VM-debut. Målsætningen om at være i Top12 i verden lykkedes og mandag er vi tilbage i Haslev hallen og træner frem mod næste mål’. Det danske synkronpar sluttede i finalen som syvende bedste.

Medaljer Synkron Trampolin

  1. Hviderusland Hancharou/Rabtsau 52.510 point
  2. Frankring Martiny/Morante 51.850 point
  3. Australien Swadling/Clarke 51.270 point

Se alle resultater her

 

Danskerne ved VM 2018

Rasmus Steffensen TUMBLING

Adam Scharf Matthiesen TUMBLING

Elias Green TUMBLING

Rasmus Beck Hansen TUMBLING

Ida Pagård TUMBLING

Sara La Cour Hansen TUMBLING

Benjamin Kjær TRAMPOLIN

Teis Petersen TRAMPOLIN

 

Find flere informationer her

Se flere billeder og kommentarer på facebook her

Tid: VM i Trampolin, Tumbling og DMT.

7 – 10 november 2018 Sted: St. Petersburg/Rusland