Øster Hornum Idrætsforening er Årets forening 2018 - GymDanmark

Øster Hornum Idrætsforening er Årets forening 2018

Øster Hornum IF ligger i Rebild kommune og ved seneste medlemsregistrering, talte de 250 gymnastikmedlemmer. En mindre gymnastikforening med ildsjæle der forplanter sig ud til lokalområdet i Nordjylland og viser at mindre foreninger i mindre byer sagtens kan lykkes med, at få det lokale foreningsliv til at spire.

Foreningen gør en positiv forskel i gymnastik Danmark og blev blandt andet valgt fordi foreningen:

 • arbejder for at understøtte GymDanmarks vision og målsætninger om at understøtte, udvikle og uddanne og træne gymnastik
 • er kendte for at have et godt og udviklende foreningsmiljø
 • trænere og instruktører uddannes gennem GymDanmark
 • arbejder målrettet med såvel bredde- som konkurrencetilbud til foreningens medlemmer
 • har formået at skabe det som vi er særligt opmærksomme på i GymDanmark, nemlig at skabe et træningsrum for gymnaster hvor man kan træne fx tumbling, uanset det er for sjovt eller deltage i konkurrencer
 • er med til at løfte visionsaftalen mellem DGI og GymDanmark (Bevæg Dig For Livet Fitness), ved at have fokus på hvilke tiltag der skal til for at aktivere nye voksne
 • nysgerrige på, hvordan de kan sætte nabo-foreningerne i spil for at bidrage til et bedre foreningsmiljø i og omkring Øster Hornum

Foreningen modtager ud over den store ære som ‘Årets GymDanmark forening’ også en gavecheck på 10.000 kr. til forbundets tøjleverandør og samarbejdspartner CHOPAR.

Stor anerkendelse

Mangeårig træner i foreningen Jacob Thure Hedegaard Sørensen siger: ‘Det er en stor ære og en vigtig milpæl for os at modtage denne kæmpe anderkendelse for det arbejde der udføres i Øster Hornum. Jeg tilskriver det enorme græsrodsarbejde der har kørt i mange år, at være fundament for den succes vi har fået med fastholdelse af børn og juniorer i foreningen’.

Halprojekt til et mere aktivt liv

I Øster Hornum IF er man også igang med et spændende halprojekt kaldet “Menateket” som blandt andet handler om en forbedring af gymnastik faciliteter, som springcenter og rytmesal.

Jacob Thure Hedegaard Sørensen ‘Med de faciliteter vi har til rådighed er vi nået rigtig langt, men skal vi nå endnu længere – fx op på nationalt niveau for dem som vil, skal vi have nye og bedre faciliteter til gymnasterne’. I tråd med “Bevæg dig for livet” (samarbejdsprojekt mellem DGI, DIF og GymDanmark) forbedres også forholdene for senior- og breddeidrætten generelt. Træner i Øster Hornum IF Birgitte Bak-Sørensen siger: ‘Menateket bliver et træningsforum, hvor netop udvikling og innovationen vil opstå på grund af synergi effekten mellem bredde og talentidrætten. Det princip er en del af grundfundamentet for udviklingen af ØHI gymnastik-forening for “Sammen kan vi mere”’.

Læs mere om projektet her 

De nominerede til ‘Årets GymDanmark forening 2018’

 • Lyngby Gentofte Gymnastik
 • Havdrup GF
 • Bellinge Gymnasterne
 • Øster Hornum Idrætsforening