Talentseminar 5. januar 2019 - sæsonplanlægning og talentudvikling - GymDanmark

Talentseminar 5. januar 2019 – sæsonplanlægning og talentudvikling

Denne gang fokuserer Talentseminaret på den daglige træning i salen.

Deltagerne bliver præsenteret for et oplæg omkring, hvordan man over en sæson arbejder struktureret og velovervejet med den fysiske træning. Søren Smedegaard, Ph.d. og mangeårig gymnastiktræner, vil svare på spørgsmål såsom ”hvad er styrketræning?”, ”Hvornår starter man med styrketræning?”, ”Hvor tungt må man træne?”, ”Hvilke fordele er der for gymnaster at træne tung styrketræning?” og ”Hvordan doserer man den fysiske træning over en sæson?”.

Ligeledes vender vi blikket mod sportspsykologien i praksis. Alle er efterhånden klar over at mentaltræning er en vigtig del af gymnastikken, men for de fleste opstår spørgsmålet ”Men hvordan gør jeg i praksis?” Adam Blicher, der udover at være en del af Team Danmarks netværk af eksterne sportspsykologiske konsulenter, også har hjulpet GymDanmarks TeamGym-landshold frem mod EM 2018, vil komme med konkrete råd til, hvordan man som træner kan indarbejde mentaltræning i sin daglige træning og hvordan man kan strukturere det i sin sæsonplanlægning.

På seminaret får deltagerne også indblik i maskinrummet på tumbling-landsholdet. Tidligere landstræner og nuværende elitekoordinator for tumbling-landsholdet Michael Moselund-Hansen, vil fortælle om den succes tumbling-landsholdene har haft med overfor gymnasterne at introducere og lade dem arbejde med træningsdagbøger som udviklingsredskab. Dette bliver sat i perspektiv af det langstrakte udviklingsarbejde, som tumblingmiljøet over en længere årrække har gennemgået.

Også GymDanmarks nyeste talentudviklingstiltag, ”Talentudviklingssamarbejder” vil blive præsenteret. Et tiltag, der henvender sig til foreninger, der har ambitioner om at udvikle sig som talentudviklingsmiljø.

GymDanmark udlodder 20 billetter til DR’s Sports Galla 2018 show i Boxen i Herning efter først-til-mølle-princippet. Så skynd dig at tilmeld dig seminaret som én af de første og sikker dig en billet til det store show.

Tilmeldingslink

 

Program