Danmark genvinder Europamesterskabet i TeamGym - GymDanmark

Danmark genvinder Europamesterskabet i TeamGym

Seniorherrelandsholdet genvandt Europamesterskabet efter en vanvittig konkurrence
Seniorherrerne gik ind til EM finalen som storfavoritter og 10 dobbelt regerende Europamestre, og Danmark har været ubesejret i Seniorherrer siden 1998.

De indledte finalen på trampetten ved at få det danske publikum helt op af stolene – de leverede i stor stil, dog med to fejl i deres landinger. Dernæst var det rytmen, hvor drengenes energi og præstation fyldte hallen med begejstring – fantastisk serie med masser af finurlige elementer og rigtig godt udført, hvilket også blev belønnet med dagens højeste rytmekarakter hos herrerne på 21.150.

”Vi gik ind til den her konkurrence, hvor vi havde tænkt at skrue sindssygt meget op for vores ting og sætte nye rekorder. Og det lykkedes at køre igennem med alt det vi havde sat os for. Så for os var det en pissegod konkurrence. Godt nok med nogle fald hen afvejen, men når man satser lidt kan, man ikke lande på benene hver gang”, fortæller en glad Lui Slot- Thygesen, seniorherregymnast.

Der var lagt en plan om at skue op for sværheden i finalen og grunden til de tør, forklare  seniorherregymnast Anthon Khorami her; 
”Vi har en sindssyg god stemning, træning og prøvetid. Og når vi alle sammen er der ude og bakker hinanden op, så er vi sikre på, vi godt kan. Derfor tør vi at tage de skridt og satse så højt. Nogle gange så lykkes det, og nogle gange så lykkes det ikke, men sådan er det, når man vil prøve at udvikle sporten”, fortæller Anthon Khorami, seniorherregymnast.

Kampen om guldet lå mellem Sverige, Norge og Danmark, som alle gav hinanden kamp til stregen. Danmark skulle afgøre det hele på banen, og det blev en hæsblæsende oplevelse med fantastiske spring, som sikrede Danmark titlen som EUROPAMESTRE 2018.

”Det er pissefedt – det er det bedste nogensinde. Der var en fuldstændig vanvittig stemning”, fortæller Lui Slot- Thygesen og Anthon Khorami.

Find resultaterne her 

Seniormixlandsholdet vandt en sølvmedalje efter en fantastisk indsats
Der var lagt op til en spændende konkurrence i mixrækken, hvor Seniormixlandsholdet gik ind til konkurrencen som nr. 2 lige efter Sverige. Danskerne startede på rytme og leverede en stærk og flot rytmeserie med masser af udtryk og stærke momenter. En virkelig god start for det danske hold. På banen imponerede de danske seniorgymnaster, der var ingen slinger i valsen – de plantede 18 ud af 18 spring solidt i landingsmåtten. Fantastiske omgange med stor sikkerhed. Sidste disciplin var trampetten, og her skulle de køre nogle fejlfrie omgange for at kunne være med om gulvet, da svenskerne havde kørt en drøm af en rytmeserie. Danskerne kørte nogle helt suveræne omgange på trampetten, dog med et enkelt fald.

”Vi starter i rytme og føler det går rigtig godt. Vi stod på hænder og det var bare en helt anden fornemmelse. Vi var nede i prøvehallen og det føles godt. Jeg tror vi lige var oppe og smage det lidt i dag og fornemme at det kunne vi egentlig godt. Jeg tror ikke vi kunne have gjort det meget bedre i dag”, fortæller Isabella Van Gennip og  Mads Hohwü Thomsen, Seniormixgymnaster.   

Danskerne gav svenskerne kamp til stregen, men i sidste ende var svenskerne for stærke og løb fortjent med guldet, mens danskerne overlegent vandt sølv.

”Da vi så pointene fra kvallen, at der kun var en strakt fod eller lidt mere til, og så var det selvfølgelig lige ved og næsten. Det er sgu lidt ærgerligt at vi står med næstbedste” fortæller Isabella Van Gennip og  Mads Hohwü Thomsen.   

Find resultaterne her 

Efter en nervepirrende konkurrence vandt Seniordamelandsholdet bronze
Dramaet var i højsæde under kvindernes konkurrence, hvor der ikke var plads til nogle fejl blandt de tre tophold; Sverige, Island og Danmark. Nerverne sad uden på tøjet, men de danske damer lagde godt fra start med en virkelig flot bane, hvor de landede alle 18 spring på flottestvis. Selvtilliden lyste ud af pigerne på trampetten, og de leverede tre fantastiske omgange. Så i alt 36 spring ud af 36 landet på bane og trampet – absolut en godkendt indsats.

”Vi brager bare en mega fed bane af til at starte med. Vi har is i maven, stoler på os selv og står i vores landinger. Vi stoler på den træning, som vi har lavet hjemmefra, og vi vidste at nu skulle der spændes op i de ben, for det er nu det gælder. Og den opbakning vi fik var helt fantastisk – jeg får helt kuldegysninger. Det var fedt”, fortæller Astrid Jacobsen og Julie Kissow Kristensen 

Så kom turen til rytmeserien, hvor pigerne fulgte op fra de to andre discipliner og lavede en serie med stor sikkerhed og præcision.

”Vi skulle lige have fokus på at have pulsen lidt ned, og have fokus på at nu var det serien som skulle ind og brages af. Vi fik også at vide at vi skulle nyde det. Og så havde vi et mål om at skulle op over de 21 i rytme, og det kom vi”, fortæller Astrid Jacobsen og Julie Kissow Kristensen.

Danskerne fightede sig til en bronzemedalje, i et meget stærkt felt, hvor Sverige lige præcis tog guldet foran Island med bare 0.200.  

Find resultaterne her