Juniorlandsholdene vandt hele to GULD og en SØLV ved EM i TeamGym - GymDanmark

Juniorlandsholdene vandt hele to GULD og en SØLV ved EM i TeamGym

Suveræne juniordrenge viste deres klasse og vandt guld.
Det var et drengelandshold fyldt med selvtillid der indtog konkurrencehallen, efter en kvalifikation som nr. 1, men dog skarpt forfulgt af Sverige, så der var ikke plads til fejl.

”Jeg tror lige vi skulle have et wake-up call efter kvallen, fordi vi følte os lidt som kongerne, så vi skulle lige finde ud af, at det ikke bliver så let som vi havde troet. Så vi skulle lige fokusere og så gjorde vi bare det der skulle gøres”, fortæller Juniordrenge gymnast Oliver Nørris Olsen.

Drengene indledte deres konkurrence på banen og leverede et sublimt arbejde, med solide landinger og masser af overskud. Karakteren på banen blev 20.400 og en kanon start for de danske drenge. Så blev det drengenes tur på trampetten, hvor de fortsatte de gode takter fra banen. Tre virkelig sikre og stilfulde omgange blev plantet solidt i landningsmåtten med en overdreven sikkerhed og is i maven (karakter 19.750). Sidste disciplin for drengene var rytmeserien, hvor de leverede en virkelig flot og charmerende serie – og ikke mindst satte en stor tyk streg under at de var kommet til EM for at genvinde guldet fra 2016 (karakter 20.700). En meget fortjent og flot guldmedalje til de danske drenge, som vandt med 3.825 point til Sverige.

”Det er jo sindssygt. Sammenlignet med kvallen var det tusinde gange bedre, og vi var så glade hver gang vi havde kørt en disciplin. Det var så fedt. Alle de ting vi lige skulle dreje på fra kvalen det lykkedes bare. Vi starter på banen og sætter bare alle spring lige til benene. Og så var der bare sindssyg god stemning og vi ved bare det bliver den fedeste konkurrence vi nogensinde har været i. Og så kommer vi ind til trampolinen og der gør vi præcis det samme.  Og så rytmen – den var bare sindssyg. Vi gør bare tre discipliner rigtig godt, fortæller to meget glade og stolte Juniordrenge, Oliver Nørris Olsen og Jacob Sørensen.

Find alle resultaterne her

Juniormixlandsholdet vandt guld i en sand gyser af en konkurrence
Det var fra starten dømt til at blive en utrolig spændende konkurrence, da der ikke var meget som adskilte Danmark og Sverige i kvalifikationen.

Juniormixlandetsholdet lagde ud med en sikker og stort set fejlfri omgang på trampetten, hvilket gav dem 0,900 højere karakter end ved kvalifikationen (17.100). Herefter var det deres tur på rytmegulvet, hvor de i kvalifikationen leverede den højeste rytmekarakter. Udover lidt små fejl, kørte de en flot serie med masser af energi og udtryk – og kunne endnu en gang hive den højeste rytmekarakter hjem på 18.750.

”Vi starter rigtig godt på trampolinen, et lille kiks, men ellers en god start. Så har vi lidt i rytmeserien, men ellers virkelig godt. Og så slutter vi af rigtig flot på banen”, fortæller en meget glad Victor Kjeldsen.

Til sidst var det tre omgange på banen og her viste de seje juniormixgymnaster at de kunne holde nerverne i ro (16.950). ”Jeg tror det er det, med at man har været inde før. Man kender det og skal bare ind og give den fuld gas, fordi det er den sidste konkurrence og den sidste tid med det her hold. Det er helt special følelse”, forklarer en meget stolt Sofie Stausbøl-Grøn.

Med en sejr på 0.700 over Sverige – genvandt Juniormixlandsholdet guldet.

Find alle resultaterne her 

De hårdt kæmpende juniorpiger vandt en sølvmedalje efter den vildest rytmeserie
Det var et hårdt kæmpende Juniorpigelandshold som startede ud på banen, men der sneg sig nogle fald ind i landingerne, men hvor især 1. omgang var fanstatisk (15.800). På trampetten lagde pigerne godt ud, men havde desværre nogle fejl i sidste omgang, som kostede dem lidt (16.175).  De andre juniorpigehold leverede virkelig en god konkurrence og det gjorde de danske pigers fejl dyre, så det blev til en meget nervepirrende konkurrence. Juniorpigerne viste god moral og afsluttede med en vanvittig flot og veludført rytmeserie, som gav dem 21.100. Med den vilde fight og gejst sikrede Juniorpigerne sig sølvet lige efter Sverige.    

“Det var nervepirrende og super fedt. Vi startede på banen med en rigtig god holdomgang, og derefter blev det til nogle lidt dybe landinger, i anden omgang og i sidste omgang ender det desværre med to fald. Det var så fedt at lave rytme, det gik så godt i kvallen, så vi gik ind med en “nu skal vi bare give den gas”. Det var mega fedt, fortæller to storsmilende juniorpiger, Cecilie Bentsen og Anna Hellum.

Find alle resultaterne her