Dygtige behandlere bag TeamGym landsholdene - GymDanmark

Dygtige behandlere bag TeamGym landsholdene

TeamGyms elitesektion har fra starten af landsholdsperioden ønsket at have behandlere koblet på landsholdene for bedre at kunne ruste, vejlede og hjælpe gymnasterne under hele forløbet. For Kiropraktor Anne-Marie er der ingen tvivl om hvorfor hun sagde ja til at være en del af teamet.

”Jeg er kiropraktor for de danske landshold i TeamGym fordi, jeg synes det er super fedt at arbejde med dygtige og dedikerede sportsfolk. Det stiller store krav til mig som kiropraktor, fordi gymnasterne er enormt kropsbevidste og har brug for at deres kroppe fungerer 100%, for at kunne præstere på internationalt top-niveau”, fortæller Anne-Marie Madsen

De to behandlere har vejledt, guidet og hjulpet gymnasterne på de seks landshold. Der har været individuelle samtaler med alle gymnaster – og der er blevet lavet individuelle forløb for dem, som har haft behov for det. Det har været til gavn for såvel gymnasterne selv, men også en hjælp til landstrænerne i træningen og udvælgelsesprocessen. 

Både Mads og Anne-Marie har selv dyrket gymnastik – og kender til de typiske skader og har derved lettere ved at forstå og hjælpe gymnasterne. 

”Jeg støtter TeamGym Landsholdene, fordi jeg selv har dyrket gymnastik hele mit liv, og stemningen og fællesskabet blandt gymnaster er helt unikt. Disse unge gymnaster træner og præsterer som top-profesionelle atleter, men har en hverdag som amatører, hvor de passer uddannelse og arbejde ved siden af gymnastikken. Det synes jeg er beundringsværdigt, og derfor vil jeg gerne hjælpe dem på vejen mod gode resultater til EM i Portugal. Forhåbentlig kan min behandling og vejledning give dem muligheden for at præstere deres bedste på gulvet, og at se dem shine i gymnastikken er altid fedt!”, fortæller en glad Anne-Marie. 

Til dagligt arbejder Anne-Marie Madsen i Højbjergklinikken Århus og i Århus Håndbold. Mads Haahr arbejder i egen klinik i Odense. 

EM Fakta
Fra den 17. oktober til den 20 oktober er der Europamesterskaberne i TeamGym – i ODIVELAS i Portugal. Seks danske landshold drager afsted med troen og håbet om medaljer til DANMARK. 
Læs mere om livestream, program mm. her