Vi kan lære så meget af hinanden - Kultur og talentudvikling på årets talentseminar - GymDanmark

Vi kan lære så meget af hinanden – Kultur og talentudvikling på årets talentseminar

Repræsentanter fra 18 forskellige foreninger deltog ved efterårets talentseminar. En hel dag, hvor deltagerne  indgik i dialog omkring kultur og foreningsorganisering i henhold til talentudvikling. Udover oplæg fra fire toneangivende foreninger, GF Køgebugt, Nivå Gymnastikforening, Fuglebjerg IF Sports Acrobatik, og Aalborg Idrætsgymnastik, var der også besøg af Nicklas Pyrdol, Cultural Facilitator hos E-boks, som fortalt om, hvordan man med stor bevidsthed kan lede talentudviklingskulturen i den ønskede retning. 

Udover trænere og ledere fra forskellige gymnastikforeninger og gymnastikgrene var der også deltagelse fra flere af forbundets landstrænere. Til stede var Helge Kappel og Lisa Vehl, der begge er landstrænere i TeamGym.

– Det var en fed dag. Det er  en stor fornøjelse at deltage sådan en dag, hvor vi på kryds og tværs af foreninger og gymnastikgrene deler erfaring og nørder talentudvikling. Vi kan lære så meget af hinanden. Og det er et område, hvor vi kan og skal blive dygtigere. Det er et ansvar både GymDanmark og foreninger skal tage på sig, siger juniorlandstræner i TeamGym, Helge Kappel.

En af de foreninger som holdte oplæg var Aalborg Idrætsgymnastik. En forening som for knap ti år siden sadlede drastisk om. Til det fortæller bestyrelsesmedlem i AIG, Rasmus Brandtoft.

 – Vi var nået til et sted, hvor vi måtte kigge os selv i øjnene og spørge: Tør vi satse på at skabe et talentudviklingsmiljø i stedet for udelukkende at fokusere på OL-medaljer? Det gjorde vi, og den beslutning har været afgørende for der hvor vi er i dag med ungdomsafdeling i rivende udvikling, siger Rasmus Brandtoft. 

Det er anden gang GymDanmark afholder talentseminar, og det er et koncept, der er kommet for at blive. Talentudvikling og udvikling af gymnastikforeninger som talentudviklingsmiljøer er et strategisk fokus i forbundet, fortæller udviklingskonsulent Jonas Vestergaard Jensen. 

– Udover talentseminaret som vi afholder to gange årligt, præsenterede vi i dag GymDanmarks nyeste bud på at udvikle vores foreninger som talentudviklingsmiljøer. Vi kalder tiltaget for talentudviklingssamarbejde, som har til formål at lave udviklende samarbejder med ressourcestærke foreninger omkring talentudvikling. I løbet af efteråret afholder vi en række kick-off arrangementer, hvor vi præsenterer det nye tiltag, og jeg håber rigtig mange foreninger har lyst til at kigge forbi, siger Jonas Vestergaard Jensen.

Mere info omkring kick off arrangementer kommer senere. Følg med på GymDanmarks hjemmeside.