Fællesskab, samvær og masser af gymnastik, EUROGYM 2018 - GymDanmark

Fællesskab, samvær og masser af gymnastik, EUROGYM 2018

Er der én ting der går igen, når man taler med de danske deltagere om deres oplevelser ved dette års EUROGYM, er det fællesskab, samvær og masser af herlige gymnastikoplevelser. De mange unge gymnaster har under strålene sol givet sig selv og indbyggerne i den Belgiske by, en masse gode oplevelser. Ingen i byen har været i tvivl om, at EUROGYM 2018 var kommet til byen.

EUROGYM; En oplevelse der er meget mere end gymnastik

– ‘Det er anden gang at pigerne fra Teamgym minipiger Køge Bugt er med til EUROGYM og de er vilde med at være her’ foræller træner Nina Lerbech og fortsætter ‘Ud over gymnastikken har de har nogle helt særlige ‘batler’ i fx busserne hvor landende dyster om at synge de bedste slagsange, eller når drengene ‘batler’ i freestyle air (rundkreds hvor én gymnast står i midten og udfører sit skill). Det kommer der rigtig meget sammenhold og sjov ud af’.

For søstrene Natascha og Natalie Nielsen som er en del af trænerteamet for Herlev-gymnasterne på syvende år, har EUROGYM 2018 været noget ganske særligt. Natscha fortæller ‘Det er vores første internationale gymnastikstævne og jeg skal love for at vi har oplevet en masse. Udover en masse fed gymnastik, er samværet her på skolerne hvor vi ‘bor’, det som bringer gymnasterne sammen på en helt anden måde end derhjemme. Men den største oplevelse var tirsdag hvor vi fik mulighed for at optræde på den store scene i hjertet af Liége foran dronningen af Belgien. Hun kom efter opvisningen ned og talte med os, og fortalte blandt andet at hun synes Danmark er et meget smukt land’.

Efter mange år i konkurrencegymnastikken, trængte cheftræner Lasse Bøge Jensen til en større variation af gymnastik i foreningen. Det blev startskuddet for GymHelsinges rejsehold, som er til EUROGYM for første gang. Lasse: ‘Jeg syntes vi havde brug for et rejsehold i forenignen, og derfor tog jeg initiativ til dette hold som har en god blanding af spring, rytme og acro. Holdet består af både ‘nye’ og mere rutinerede gymnaster, som alle har til fælles at de elsker gymnastik’.

For 14-årige Helena er EUROGYM et rigtig fedt event at være en del af, og hun siger: ‘Det er fedt at bo på skoler sammen med de andre gymnaster fra andre lande. Her er god stemning og et godt sammenhold’. For 12-årige Signe som er med ved et internationalt gymnastikstævne for første gang er opvisningerne det bedste ‘det er anderledes og sjovt at optræde foran så mange mennesker. Det er sjovt når de andre hepper på os og klapper ad os’.

European Gym for Life Challenge

Ugen begyndte for tre hold med deltagelse i opvisningskonkurrencen Gym for Life Challenge. I konkurrencen i med 825 gymnaster fra 12 forskellige lande, deltog Bellinge Performance Team (guld), Silkeborg PD (sølv) og DHG Acro (bronze).

I konkurrencen deltager hold af mindst 6 gymnaster som af kyndige dommere, får evalueret deres opvisning. Målet er at forbedre kvaliteten af opvisningen med konkret evaluering og feedback, herunder rådgivning om, hvor holdene kan forbedre sig. Desuden giver opvisningskonkurrencen mulighed for at skabe en interessant og anderledes begivenhed i gymnastik, for både gymnaster og for publikum. Gym for Life Challenge er også muligheden for, at skabe en yderligere dimension indenfor koreografi og erfaringsudveksling. Holdene bedømmes af et ekspertpanel med hver deres kompetencer inden for performance, kunst, teknik og koreografi. Alle hold modtager guld, sølv eller bronzemedaljer for deres præstation.

Se hvad gymnasterne oplevede her

Danskerne ved EUROGYM 2018

 • GF Køge Bugt
 • Herlev Gymnastik HI
 • Rødovre og Omegns GF
 • Bryrup Springhold
 • DHG Acro
 • Hvide Sande Aktivitetsklub (HVAK)
 • Bellinge Performance Team
 • Hvidovre Gymnastik
 • GymHelsinge Rejsehold
 • Kibæk IF Gymnastik
 • Silkeborg P/D opvisningshold

Fakta om EUROGYM 2018

 • Hvem:
  4.000 gymnaster (550 drenge og 3.900 piger) fra 20 forskellige europæiske lande, herunder DANMARK som deltager med 400 gymnaster.
  Deltagerne er under 18 år.
 • Hvad:
  Ungdomsgymnastikfestival for gymnaster i Europa, som afholdes hvert andet år. Det er det Europæiske Gymnastikforbund (UEG) som sammen med de lokale værter er arrangører af gymnastikfestivalen.

  Gymnastikopvisninger på store udendørs scener, workshops med alt fra vandsport og bordtennis, til parkour og bueskydning.

  Trænerfora for trænere og frivillige

 • Hvor:
  Liège, Belgien, 15.-19. juli
  Læs mere om EUROGYM 2018 her

 

Den 15. – 19. juli 2018 forvandles Liège i Belgien til et gymnastikmekka med op mod 4.000 gymnaster fra hele Europa, som tilsammen skaber EUROGYM 2018. EUROGYM er en af de breddeevents som GymDanmark (Danmarks Gymnastik Forbund) tilbyder alle medlemsforeninger med lyst til oplevelser med opvisningsgymnastik i udlandet. Sammen med alle vennerne i foreningen venter fem dage med et væld af oplevelser. Opvisninger på store scener, workshops med alt fra bordtennis, water games, parkour og bueskydning, til de mere klassiske gymnastikdiscipliner ligger for fødderne af de unge gymnaster.

EUROGYM 2020 afholdes på Island