Anmeldelse af GymTræner 1 - Basis - GymDanmark

Anmeldelse af GymTræner 1 – Basis

Vi – Nicoline Simone Sachmann, Frida Holm Eskildsen og Laura Hammerstad – var i juni på GymDanmarks GymTræner 1 Basis uddannelse. Til den kommende sæson skal Frida og Laura være trænere, mens Nicoline håber at blive træner senere, når hun er færdig som gymnast. Derfor fandt vi det vigtigt at tage en træneruddannelse, og denne uddannelse var en oplagt mulighed.

Inden uddannelsen skulle vi have bestået nogle E-læringsmoduler, som egentlig fungerede ret godt. Det betød, at vi havde en baggrundsviden og et fundament, som vi brugte og byggede videre på til den praktiske del af uddannelsen.

Den praktiske del af uddannelsen bestod af flere forskellige moduler om bl.a. motorik, opvarmning og grundtræning, skader, trænerrollen og træningskulturen.

Vi lærte blandt andet om gymnasters motoriske udvikling, og hvordan man håndterer akutte skader. Vi lærte også, hvordan man bygger en træning op og tilpasser træningen til målgruppen, så gymnasterne finder træningen både sjov og motiverende.

Vi lærte også om trænerens rolle og om de forskellige træner typer. Vi lærte også, hvordan trænerens rolle har en stor betydning for gymnastens udvikling og motivation. Til sidst arbejdede vi med forskellige cases, der havde fokus på, hvordan man skaber en god træningskultur, og hvordan man tackler svære situationer som træner.

Til slut i den praktiske del af træneruddannelsen skulle alle deltagere bestå en lille test, der bestod i, at man skulle stå for enten opvarmning eller grundtræning. Træningen skulle have et tydeligt fokus og være målrettet en bestemt målgruppe, hvor blandt andet niveau, disciplin, alder og tid på sæsonen skulle tages i betragtning. Det var en god mulighed at få afprøvet det lærte samtidig med at få feedback fra andre gymnaster og trænere.

Inden vi er helt færdiguddannede, skal det lærte afprøves i praksis, og vi skal skrive en lille opgave. Når opgaven er afleveret og godkendt, har vi GymTræner 1 – Basis uddannelsen med mulighed for at specialisere os i rytmisk gymnastik.

Alt i alt har vi fundet træneruddannelsen god og lærerrig, og vi vil klart anbefale det til andre, inden de selv skal være trænere. Dog er der en del forberedelse til uddannelsen ved disse E-læringsmoduler, men det er samtidig en fordel, for så er alle på samme niveau, når den praktiske uddannelse starter.

Nicoline, Frida og Laura

Anmeldelsen er lavet til RGFriends – Tak til RGFriends for at vi må dele den 🙂