NM Idrætsgymnastik: Danmarksmester Marcus Bovien Frandsen, stærkere end før - GymDanmark

NM Idrætsgymnastik: Danmarksmester Marcus Bovien Frandsen, stærkere end før

Her bringer vi det sjette og sidste portræt i rækken af præsentationen, af seks idrætsgymnaster som forventes udtaget til NM i Idrætsgymnastik i Danmark ultimo juni 2018.

Af Jeppe Vestergaard Jensen

Brækkede fingre og en opereret skulder har holdt all-round gymnasten Marcus Bovien Frandsen ude af idrætsgymnastikken hele 2017. Nu er han tilbage og er favorit til en topplacering ved Nordisk Mesterskab i Idrætsgymnastik denne weekend. – Det er lækkert, at andre har store forventninger til én. Men det sætter også et større pres på mig. Men jeg er glad for, at folk har tiltro til mig. Jeg tror 100 procent på, at jeg er rollen værdig, fortæller Marcus Bovien Frandsen.

Marcus Bovien Frandsen træner i øjeblikket to gange dagligt fem dage i ugen i klubben Gefion i København. Han betegnes som den klassiske mangekæmper, der har den rette kropsbygning, og derudover scorer han pæne point i alle seks discipliner. – Det ville selvfølgelig være nemmere kun at træne én disciplin. Men jeg kan godt lide, at jeg skal træne hele kroppen. Det giver mig mere at arbejde og fokusere på, når jeg skal rundt i alle seks discipliner. Det betyder også, at jeg har ekstra træningstid i hallen, når der er så meget at arbejde på. Men jeg elsker at træne, så det er bestemt ingen sur pligt for mig, tværtimod, fortæller han.

Marcus Bovien Frandsen er 24 år. Han har været med i idrætsgymnastikken siden han var en ung dreng. Siden har han vundet både det danske mesterskab og medaljer internationalt. Senest vandt han DM i all-round i 2018, efter en skulderskade holdt ham ude i 2017-sæsonen. Nu er han klar til at kæmpe for endnu en NM-titel. – Jeg synes klart, jeg er kommet stærkere tilbage. Jeg har arbejdet på at blive stærkere mentalt, det er jeg blevet. Jeg tror, det har hjulpet mig til at komme tilbage så hurtigt. Så lige så ærgerlig jeg har været over pausen, lige så mange positive ting kan jeg tage med fra det, fortæller han.

Målet er en top-3 placering i All-round

Til NM på hjemmebane i Danmark er forventningerne en top-3 placering i all-round, og derudover håber han på at genskabe succesen fra 2014, hvor Danmark vandt guld i holdkonkurrencen. Det nordiske mesterskab fungerer også som et skridt på vejen mod drømmen, hvor Marcus Bovien Frandsen får testet sine rutiner i konkurrence, så han med stor dygtighed og en portion held kan kvalificere sig til OL i 2020, som stadig er den helt store drøm. – Inderst inde tror jeg stadig på, at jeg kan nå et OL i 2020 eller 2024. Det er uden tvivl den største drøm. Jeg ved godt, at det måske er et long shot, men det sker ikke, hvis du ikke selv tror på det. Så jeg håber og tror bestemt stadig på det, siger han.

Læs alt om NM i Idrætsgymnastik 2018 her

Køb billetter til NM i Idrætsgymnastik 2018 her

Bag om Nordiske Mesterskaber i Idrætsgymnastik 2018
GymDanmark og Furesø kommune står sammen med Gymnastikforeningerne Gefion og Farum GF bag de Nordiske Mesterskaber i Idrætsgymnastik 2018. Farum Arena danner rammerne for de bedste idrætsgymnaster fra Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige og Færøerne i dagene 30. juni – 1. juli 2018.