Gymnaster funklede i TIVOLI - GymDanmark

Gymnaster funklede i TIVOLI

Gymnastik er for de fleste en sport der udøves indenfor i gymnastiksale, men på denne smukke søndag i juni slippes gymnastikken ud i det fri, til en imponerende gymnastikopvisning midt på plænen i Tivoli.

Det bedste fra gymnastikken på scenen i Tivoli

Dette års opvisning kunne som altid byde på en bred vifte af gymnastikkens mange ansigter og en helt ny disciplin i denne sammenhæng, tumbling. Tumblerne fra Svendborg GF vakte stor fascination blandt publikum med sin opvisning, som både bød på eksempler fra grundelementerne i tumbling og så selvfølgelig kraftfulde spring i fuld fart. Et andet hold som også var nye i denne sammenhæng ‘The Vikings’ fra Maribo GF havde et forrygende opvisningsshow med baggrundstoner fra dette års Melodi Grand Prix ‘Higher Ground’. En populær opvisning som bragte stor begejstring for havens ‘voksne’ publikum. 

Af de mere traditionelle Tivoli-opvisninger var de mange rytmiske gymnaster. De fantastiske kjoler og farver funklede om kap med solens stråler og fik mange små pigehjerter på plænen til banke. Flere af de små var heller ikke generte, og stillede naturligt op og dansede med til de yndefylde rytmer. For 12-årige Yasmin fra Ølstykke GF var det fjerde gang hun stod på scenen i Tivoli: -jeg synes det er rigtig sjovt at stå på scenen og optræde, men det er også sjovt bare at være i Tivoli med mine venner’ smiler RSG-gymnasten.

Idrætsgymnasterne fra VIK bød på en fin opvisning, selv uden deres sædvanlige redskaber. Akkompagneret af speakeren fik publikum en god fornemmelse for den svære disciplin og med små håndredskaber fik både pigerne og drengene vist, at idrætsgymnastik også kan trænes uden det helt store redskabssetup.

Fart over feltet

Som altid satte de hurtigtsjippende skippere et hæsblæsende tempo på scenen, men også formidable øvelser i tovene fik flere af havens forbipasserende til at se efter en ekstra gang når rytmerne fra de store højtalere bragede ud over den store scene. Og hvis ikke dette var med til at bringe gymnastikken helt ud over kanten, fik sports acrobaterne måbende ansigtsudtryk frem i de fleste. Med flotte formationer i svimlende højder, bød gymnasterne på en herlig smagsprøve af varieteten i denne gymnastikdisciplin, og understregede deres styrke i gymnastikkens grundelementer ved at vinde, tre ud af de fire Tivoli-dyster (læs mere om Tivoli-dysten nedenfor).

I kategorien med ‘Gymnastik for Alle’-gymnasterne imponerede de rutinerede ‘Grevinder’ endnu engang. Holdet som har mange år på bagen og et hav af internationale præstationer bag sig, præsenterede også denne dag i Tivoli en bred vifte af gymnastikelementer i deres opvisning. Ligesom alle de andre ‘Gymnastik for Alle’-hold, så er det altid meget underholdne at følge holdenes forskellige udtryk og historier som i år både inviterede indenfor til ‘pyjamasfest’ og på tur med ‘barbie’.

Scenen i Tivoli er som skabt til gymnastikopvisninger, hvad enten man er den lille yndefulde RSG-gymnast som nærmest ‘hvisker’ til sit publikum, eller om man som de store TeamGym-hold ‘råber’ helt ud til den yderste del i haven. Dette års TeamGym-gymnaster fik på bedste vis fyldt den store scene ud med populære rytme- og springserier. Helt fra de mindste små drenge og piger som appellerer til de fleste, til de mere rutinerede gymnaster som i flotte spring kom helt op under taget på scenen.

Tivoli-dyst – en herlig tradition

Vanen tro inviterede holdet bag ‘GymDanmark i Tivoli’ endnu engang på muligheden for at vinde et årskort. En sjov konkurrence hvor gymnaster og publikum dyster med og mod hinanden. I år var der fire kategorier at dyste i, og årskortene blev vundet af:

 • Håndstand – Mille (Sports Acrobat)
 • Armstræk – Kathrine (Sports Acrobat)
 • Katete – Agnes (Sports Acrobat)
 • Y-Balance – Sia (Grand Prix Rytme)

Se klip fra dagens opvisninger på GymDanmark Facebook her

Se billedegalleri fra GymDanmark i Tivoli 

Stor TAK

Et arrangement som ‘GymDanmark i Tivoli’ kan ikke gennemføres uden det store engagement fra alle de mange frivillige, trænere, ledere og selvfølgelig gymnaster, som er holdet bag. STOR TAK til jer – vi glæder os allerede til næste år.

Deltagende hold og foreninger:

 • Hold Team Merida (Grand Prix) Espergærde IF
 • Team Svera (Grand Prix) SOR IF,) (RSG) TIK
 • Lillerød Junior Team (Rope Skipping) Lillerød GF
 • Triple Team (‘Gymnastik for Alle’) Hillerød G og IF
 • Team Emea – Mono (Grand Prix) Tarup – Paarup IF (RSG) GF Øbro
 • VIK (Idrætsgymnastik) Vejlby IK
 • GymHelsinge (TeamGym) GymHelsinge
 • Team Estrella (Grand Prix) DHG Gymnastik (RSG) GF Øbro
 • Landshold (Sports Acrobatik)
 • Lillerød Senior team (Rope Skipping) Lillerød
 • Spring/rytme juniorhold (‘Gymnastik for Alle’) Maribo GF
 • Team Aspiranta – micro (Grand Prix) Næsby IF (RSG) GF Øbro
 • Grevinderne, Gadstrup
 • Team Comezo (RSG) GF Øbro + Hjerting IF
 • VIK (Idrætsgymnastik) Vejlby IK
 • IF32 Glostrup (Rope Skipping) IF 32
 • Bolbro Micropiger (TeamGym) Bolbro
 • SG Tumbling
 • TeamGym Greve, Greve Gymnastik og Trampolin
 • DHG Acro Talent (Sports Acrobatik)
 • Team Enya (Grand Prix og RSG) Farum – Ballerup
 • TeamGym Rødovre mini
 • TSA Acrolife (‘Gymnastik for Alle’) Toreby Sundby Gymnastikforening
 • Team Azurit (Grand Prix og RSG) Greve Gymnastik og Trampolin + Ølstykke GF
 • Svinninge (Sports Acrobatik) Svinninge Gymnastik Forening
 • The Vikings (‘Gymnastik for Alle’) Maribo GF
 • Team Liona, Sorø Gymnastik Forening + Ølstykke GF
 • GHG Herlev (TeamGym) GHG -Teamgym Herlev

Fakta om ’GymDanmark i Tivoli’ 
Det er GymDanmark, der i samarbejde med Tivoli, præsenterer morgendagens gymnastikstjerner under sommersolen midt i København. I 2018 var det 10’ende gang at det populære opvisningsshow løb af stablen.