NM Idrætsgymnastik: Reck-specialist kom sent igang - GymDanmark

NM Idrætsgymnastik: Reck-specialist kom sent igang

Her bringer vi det fjerde portræt i rækken af præsentationen, af seks idrætsgymnaster som forventes  udtaget til NM i Idrætsgymnastik i Danmark ultimo juni 2018.

Af Jeppe Vestergaard Jensen

– Som helt lille dreng, blev jeg sendt til meget forskelligt gymnastik. Jeg kunne nemlig ikke helt forklare min mor, hvad det var, jeg gerne ville, eller hvor jeg havde set det. Det var først da jeg blev ni år og prøvede idrætsgymnastik, at jeg kom hjem og sagde: Det er det her, jeg gerne vil. Det er rigtig gymnastik, fortæller Jacob Dahlslund Buus om sin første oplevelse med idrætsgymnastikken.

Siden er Jacob Dahlslund Buus blevet i idrætsgymnastik. Men det var faktisk først, da han blev 15 år, at han begyndte at træne seriøst, da han skiftede til klubben Gefion i København.

– Min træner mente, at jeg havde en chance for at komme på landsholdet, hvis jeg intensiverede min træning. Vi planlagde, at jeg kun skulle træne tre discipliner i første omgang. Så endte jeg med at blive rigtig god til reck, fortæller han.

Intensiveringen er resulteret i, at Jacob nu træner tre timer dagligt fem dage om ugen. Det er primært i reck, at træningen er fokuseret. Træningsrutinerne er dog blevet ændret en smule, da en skulderskade har medvirket til, at Jacob Dahlslund Buus måtte starte forfra med at lære nye og mindre slidsomme momenter.

– Jeg føler mig godt tilpas med mine nye øvelser. Så jeg føler ikke, at jeg er sat tilbage, tværtimod, fortæller han.

Læs mere om Jacob Dahlslund Buus her

Uden hæmninger
I disciplinen reck svinger gymnasten rundt om en jernstang, der er omkring tre meter over landingsmåtten. Det kræver en særlig psyke, hvor man slipper sine hæmninger og nervøsitet, mener Jacob Dahlslund Buus.

– Da jeg var yngre, var jeg bange og nervøs for det. Men en dag besluttede, at nu skulle det være slut. Det var nødvendigt, hvis jeg ville være god. Siden har jeg arbejdet meget med nervøsiteten, så nu stoler og tror jeg på, at jeg kan mine ting. Så behøver jeg ikke være nervøs for, at jeg f.eks. får en metalstang i hovedet, fortæller han.

Ved det kommende NM, går Jacob Dahlslund Buus efter en guldmedalje, hvis en mindre håndledsskade kommer på plads. En god konkurrence til NM vil være et godt skridt på vejen mod VM på hjemmebane i 2021.

– Jeg tror meget på, at jeg kan vinde guld til NM. Jeg har tidligere vundet sølv til en større konkurrence, og jeg har vundet DM, der er NM midt imellem de to niveauer. Men den store plan er, at jeg skal med til VM i 2021. Der skal jeg nogenlunde toppe aldersmæssigt, så jeg håber meget, at jeg kan få en finaleplads til VM. Det vil være rigtig stort, fortæller Jacob Dahlslund Buus.

Læs alt om NM i Idrætsgymnastik 2018 her

Køb billetter til NM i Idrætsgymnastik 2018 her

Bag om Nordiske Mesterskaber i Idrætsgymnastik 2018
GymDanmark og Furesø kommune står sammen med Gymnastikforeningerne Gefion og Farum GF bag de Nordiske Mesterskaber i Idrætsgymnastik 2018. Farum Arena danner rammerne for de bedste idrætsgymnaster fra Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige og Færøerne i dagene 30. juni – 1. juli 2018.

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen