Den vildeste DM finale i TeamGym - GymDanmark

Den vildeste DM finale i TeamGym

Til stor begejstring for de op i mod 3000 publikummer som havde sikret sig billet til årets TeamGym konkurrence, leverede gymnaster i alle rækker, underholdning og gymnastik på meget højt niveau. Til at guide de entusiastiske publikummer igennem dagen var Peter Falktoft og Jens Jakob Juulsager, som I stor stil fik sat gang i TeamGym festen – der trods varmen udenfor i høj grad fik hallen til at koge i jubel og klap indenfor. 

Gense seniorkonkurrencen her 

Gense Micro til junior her

Se alle resultaterne her  

SENIOR

SeniorHerrer
De forsvarende Danmarksmestre fra Gjellerup Sdr. var klar til at forsvare deres titel og ikke mindst vise overfor en proppet arena, at de stadig er de bedste i Danmark. Stemningen var intenst og publikum var med alle hold under hele konkurrence, der blev heppet og hujet på alle de fantastiske spring, som alle fire seniorhold leverede i herrerrækken. Men til sidst skulle slaget stå mellem Svendborg og Gjellerup, og med en lille fordel til Svendborg efter rytmen, var der ingen tvivl om at Gjellerup skulle kører sikkert og svært. Der var masser af spænding og nerve tilstede i arenaen, og efter en vanvittig baneomgang af Gjellerup, der fik taget i Brøndby hallen til at løfte sig, så skulle det hele afgøres på trampetten. Med 3000 mennesker i ryggen og med stående bifald under alle tre trampet omgange, så blev det Gjellerup, der endnu engang er Danmarks bedste seniorherrer hold. Men Svendborg gav dem absolut kamp og blev nr. to med lige knap 2 point op.

Seniorherre
1. Gjellerup Sdr. S.G. og I (Officielle Danmarksmestre)
2. Svendborg GF
3. Gladsaxe IF
4. Roskilde TeamGym

Se den vilde baneomgang fra Gjellerup her 

SeniorDamer
I Damernes række var der lagt op til det helt store drama og spænding om placeringerne på podiet. Efter Forbundsmesterskaberne lå feltet stort set lige og derved var det i virkeligheden bedst på dagen, som var afgørende. De seje senior damer gav hinanden den bedste fight og publikum var med på legen og det blev den vildeste battle mellem især TeamGym Aarhus, Gladsaxe og Greve. Med bare 0,3 blev guldet vundet af de forsvarende mestre fra Gladsaxe, mens de seje piger fra Greve måtte tage til takke med sølvet og TeamGym Aarhus vandt bronzen. Top tre holdene lå med bare 0.8 point imellem sig, og der er ikke andet at sige end publikum fik valuta for pengene.  

Seniordame
1. Gladsaxe IF (Officielle Danmarksmestre)
2.Greve Gymnastik og Trampolin
3. TeamGym Aarhus
4. Viborg GF

Se glæden og oplev lidt af dramaet her

SeniorMix
I mixrækken lå det meget sikkert at guld, sølv og bronze skulle findes blandt de forsvarende mestre fra Ollerup, Roskilde TeamGym og Silkeborg P/D.  Ollerup leverede nogle stabile præstationer og vandt i samtlige tre discipliner, men Roskilde pustede dem godt i nakken efter nogle flotte trampet-omgange. Men det blev Ollerup der vandt guld, Roskilde sølv og Silkeborg bronze.  

Seniormix
1. Ollerup GF (Officielle Danmarksmestre)
2. Roskilde TeamGym
3. Silkeborg P/D
4. Rødovre og Omegns Gymnastikforening

Se DRs klip fra Mixkonkurrecen her 

JUNIOR

JuniorMix
I juniormix var der flere som bød sig ind i konkurrencen om guldet, men TeamGym gymnasterne fra GHG TeamGym Herlev havde sat sig for at genvinde junior-mix rækken, og det gjorde de. Men det blev en tæt kamp om podieplaceringerne, hvor sølvet gik til GymHelsinge og bronzen til Gladsaxe.

Mix:
1. GHG – TeamGym Herlev
2. GymHelsinge
3. Gladsaxe IF
4. Randers Gymnastiske forening

JuniorPigerne
Det var fire tætte hold der havde kvalificeret sig til DM finalerne, og dermed blev det også en tæt konkurrence hos pigerne. Bolbro kørte en smuk og stilren rytmeserie, der gav dem et solidt forspring i kampen om guldet, men det skulle blive fuldstændig nervepirrende spændende til det sidste. Pigerne fra Viborg gav ikke op, men med bare sølle 0,12 point kunne de se sig slået af Bolbro som vandt guldet. Viborg tog søllet med bare 0,3 point over Greve. En vild pigekonkurrence.

Piger:
1. Bolbro Gymnasterne
2. Viborg GF
3. Greve Gymnastik og Trampolin
4. TeamGym Aarhus

Juniordrengene
De forsvarende mestre fra TeamGym Aarhus leverede en sublim indsats i dagens konkurrencer. Dommerne sendte TGA-gymnasterne direkte ind på førstepladsen – seks point foran nærmeste konkurrenter. Gymnasterne fra Aarhus kunne derved hænge DM-guldet om halsen for sjette gang i træk. Sølvet gik til Roskilde, men Køge But hev Bronzen hjem. 

Drenge:
1. TeamGym Aarhus
2. Roskilde TeamGym
3. GF Køge Bugt
4. Slagelse GF

MINI 

MiniMix 
I MiniMix-rækken tog de forsvarende mestre fra Gladsaxe IF også guldet med hjem i år. Holdet som lægger stor vægt på, at det skal være sjovt at træne sammen i hverdagen, leverede en så god indsats at de genvandt danmarksmesterskabet. For gymnasterne fra Rødovre lykkedes det at vinde sølvmedaljerne med rækkens bedste rytmekarakter, mens bronzen gik til Viborg.

Minimix
1. Gladsaxe IF
2. Rødovre og Omegns Gymnastikforening MM 1
3. Viborg GF
4. Randers Gymnastiske Forening

MiniDrenge 
Minidrengene fra Gladsaxe viste dominans over hele linjen, da de ikke nok med at vinde samlet også fik højeste karakter i alle tre discipliner. De forsvarende mestre fra TeamGym Aarhus måtte se sig hensat til 2. pladsen, mens 3. pladsen gik til Greve.

Minidrenge 
1. Gladsaxe IF 
2. TeamGym Aarhus 
3. Greve Gymnastik og Trampolin
4. GF Køge Bugt

MiniPiger 
Et vanvittigt drama udspillede sig hos minipigerne, hvor guld, sølv og bronze blev afgjort med få marginaler. Pigerne fra Bolbro vandt guldet med 0,33 point ned til de forsvarende mestre fra Greve. Pigerne fra TeamGym Djurs vandt bronze, men Vedbæk måtte se sig selv slået ud af podieplaceringerne.

Minipiger
1. Bolbro Gymnasterne
2. Greve Gymnastik og Trampolin 
3. TeamGym Djurs IF
4. Vedbæk Gymnastikforenin

MICRO 

I microrækken hvor gymnasterne er op til 10 år, blev der kåret nye danmarksmestre for henholdsvis mix, piger og drenge. De små gymnaster og deres forældre sørgede for god underholdning og stemning allerede fra begyndelsen af dagen, hvor Brøndby hallen allerede var godt fyldt op.

Micromix
Der var masser af sommerfugle i maverne på de mindste gymnaster, da de kom på guldet ved DM, men de fire hold fra micromix viste flot gymnastik. Der var lidt spredning på de fire hold, hvor Ølstykke vandt med over 1 point til sølvvinderne fra Greve, som vandt med næste 5 point over Ringsted.  

Micromix
1. Ølstykke GF
2. Greve Gymnastik og Trampolin
3. Ringsted IF
4. Gymnastik Odder

MicroDrengene 
Medaljesættet i microdrenge blev fordelt i en tæt finale, hvor drengene fra Munkebjerg sikrede sig guldet med under 0,2 til sølvvinderne fra Køge Bugt, som leverede en flot baneserie. Bronzemedaljerne blev et tæt opgør mellem Roskilde TeamGym og det andet hold fra Køge Bugt, men det blev Roskilde TeamGym der efter en flot bane kunne tage bronzen om halsen.

Microdrenge
1.Munkebjerg Gymnastikforening
2. GF Køge Bugt
3. Roskilde TeamGym
4. GF Køge Bugt

MicroPigerne 
I Micropigerne blev det holdet fra Greve som suverænt nuppede guldet, mens der var en intens kamp mellem sølv og bronze, men det blev Bolbro som med 0,05 tog sølvet, mens TeamGym Djurs tog bronzen efter en hæsblæsende kamp.

Micropiger
1. Greve Gymnastik og Trampolin
2. Bolbro Gymnasterne
3. TeamGym Djurs
4. GHG TeamGym Herlev

 

Her kan du genopleve magien fra DM 2018

Gense seniorkonkurrencen her 

Gense Micro til junior her

Se alle resultaterne her  

Facebook