NM Idrætsgymnastik: Vilje og disciplin bag atypisk all-around gymnast - GymDanmark

NM Idrætsgymnastik: Vilje og disciplin bag atypisk all-around gymnast

Her bringer vi det andet portræt i rækken af præsentantionen, af seks idrætsgymnaster som forventes  udtaget til NM i Idrætsgymnastik i Danmark.

Af Jeppe Vestergaard Jensen

En af idrætsgymnastik mest rutinerede herre har haft udgangspunktet imod sig, når det handler om disciplinen all-round. Han er nemlig udstyret med et par tunge lår, som han selv forklarer det. Det gør ham til en atypisk mangekæmper.

– Jeg har to discipliner, jeg præsterer rigtig godt i. Derudover har jeg to jævne, og to hvor jeg ikke er så god. De andre gymnaster er ofte jævne i alle seks. Så på den måde er jeg en atypisk mangekæmper, fortæller João Marcus Fuglsig.

Udover all-around stiller han også op i sine favorit discipliner, som er spring over hest og øvelse på gulv. Særligt i spring over hest har mange års træning gjort ham til den evig guld-kandidat ved de danske mesterskaber. At nå dertil har krævet mange træningstimer for den nu 28 årige gymnast, der har gang i sit 23. år i idrætsgymnastikken.

– Når man starter med sporten så tidligt, som jeg har gjort, så bliver det ens identitet. Man er en sportsman og idrætsgymnast. Sporten er indbygget i mit liv, hverdagen og min måde at tænke på. Det kan godt være lidt militær-agtigt, hvor det f.eks. handler meget om selvdisciplin, men det passer mig rigtig godt, fortæller han.

Lever for konkurrencen
Efter mange år med ømme fodled, håndled, blå mærker og vabler, så er det især internationale konkurrencer, der motiverer. De internationale konkurrencer har givet store oplevelser og internationale venskaber, men det er konkurrencen, der først og fremmest tæller.

– Jeg føler mig for ung og godt tilpas til, at jeg kan undvære konkurrencer på højt plan. Jeg elsker at træne op til konkurrencer, og jeg kan stadig nå større sværhed og stabilitet. Og så længe de helt unge drenge ikke begynder at slå mig, så er jeg stadig med, fortæller han.

Det forventes at João skal repræsentere Danmark ved NM på hjemmebane i Farum Arena, og heller ikke her, sætter João barren lavt for sine ambitioner.

– I spring over hest går jeg efter guld. Jeg vandt sølv sidst, men tabte kun med en meget lille marken. Men skal jeg have guld, så kræver det, at jeg rammer dagen. Der er ikke plads til fejl i den disciplin. Men jeg bør kunne være med helt deroppe, hvor det er sjovt, fortæller han.

Se udvalgte resultater for João Marcus Fuglsig

Bag om Nordiske Mesterskaber i Idrætsgymnastik 2018
GymDanmark og Furesø kommune står sammen med Gymnastikforeningerne Gefion og Farum GF bag de Nordiske Mesterskaber i Idrætsgymnastik 2018. Farum Arena danner rammerne for de bedste idrætsgymnaster fra Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige og Færøerne i dagene 30. juni – 1. juli 2018.

Køb billetter til NM her

Læs alt om NM her

Læs portræt af Mette Hulgaard her