Talentseminar: Kultur for talentudvikling - hvordan gør man? - GymDanmark

Talentseminar: Kultur for talentudvikling – hvordan gør man?

Denne gang tager vi GymDanmarks talentseminar til nye højder. Vi har fornøjelsen af at præsentere fem foreninger, som hver især arbejder bevidst, dedikeret og struktureret med talentudvikling i én eller flere gymnastikdiscipliner. Du får dermed et bredt indblik i, hvordan man i praksis kan arbejde med talentudvikling i gymnastik. 

Kulturens kendetegn bliver til gymnasternes karaktertræk

Foruden oplæg fra fem GymDanmark-foreninger, kan vi også præsentere tidl. sportspsykologisk konsulent i Team Danmark og nu Culture Facilitator i e-Boks, Nicklas Pyrdol. Han vil fortælle om, hvordan man med nogle gode overvejelser bevidst kan arbejde med kulturen for talentudvikling, så man skaber de bedste betingelser for god og stabil gymnastisk udvikling i foreningen. Nicklas er til en hver tid garant for et medrivende oplæg med masse af praktiske ideer til dit daglige arbejde med en kultur for talentudvikling.

Prisen er inkl. skarpe oplæg, frokost, aftensmad og eftermiddagsforfriskning. 

Du får:

–        Værdifuldt Behind the scenes-indblik på talentudvikling i dansk gymnastik

–        Mulighed for at udvide og indgå i et netværk for talentudviklingsinteresserede gymnastiknørder

–        Viden og redskaber til at arbejde med talentudviklingskulturen på dit hold eller din forening

 

Tilmeld dig her

 

Du kan glæde dig til disse spændende foreningers arbejde med talentudvikling

Outrup Power Tumbling

Outrup, beliggende i Vestjylland, har en lang tradition for at levere talentfulde pige- og drengegymnaster til det danske tumblingmiljø. Netop klubbens kontinuitet i udviklingen af mange og dygtige gymnaster er interessant, når det drejer sig om stabile talentudviklingsmiljøer. Foreningen har opbygget en stærk kultur og har et stærkt samarbejde mellem klub, trænere, forældre og gymnaster.

 

GF Køge Bugt

Køge Bugt arbejder med bred og langsigtet udvikling og formår samtidig at have en stor volumen på både drenge- og pigesiden. Det er en klub, der igennem de seneste år har udviklet gymnasternes niveau over hele linjen, såvel høj som lav. Køge er et vidne om, hvordan man kan lykkes med at fastholde og udvikle en stor mængde af drenge ved at have et bredt og langsigtet fokus på udvikling. Som de siger i Køge ”Det handler om helheden!”.

 

Nivå GF

Nivå arbejder systematisk og struktureret med udvikling af deres gymnaster. Det særlig interessante ved Nivå er formanden Anders og Suna som er fastansat træner, der begge har baggrund i idrætsgymnastikken. De har opstartet TeamGym i klubben med en idrætsgymnastik-inspireret tilgang. Dertil kommer at de har et godt samarbejde internt i foreningen med deres idrætsgymnastikafdeling. Og netop dette samarbejde, samtidig med udvikling af dygtige gymnaster både i TeamGym og Idrætsgymnastik er en interessant case. Senest har klubben indgået seniorsamarbejde med andre nordsjællandske TeamGym klubber med henblik på at fastholde piger i sporten. Derudover arbejder foreningen kontinuerligt med at indgå samarbejder med lokale skoler.

 

Fuglebjerg

Fuglebjerg, med Poul og Anette, the grand fathers of Sport Acrobatik i Danmark, i spidsen, har i rigtig mange år produceret en masse dygtige talenter indenfor deres sport. De har over en efterhånden lang årrække formået at udvikle dygtige akrobater som er kendetegnet ved en ekstrem spændstighed og individuelle momenter. Til trods for stor fraflytning fra området formår Fuglebjerg at fastholde sine akrobater over en længere årrække. Klubben arbejder på at skabe et stærkt samarbejde med forældre og lokalområdet. 

 

AIG

AIG er en forening i rivende udvikling. I løbet af de sidste ti år har foreningen, med bestyrelsen i spidsen, gennemgået en total renovering af klubbens vision og værdisæt for talentudvikling. Klubben arbejder struktureret og langsigtet med udvikling af gymnasterne og af klubben. De har særligt stort fokus på at skabe et miljø, hvor gymnasterne har mulighed for at dygtiggøre sig, men i høj grad også kan lide at være pga. det sociale sammenhold. Det interessante ved AIG er en stærk og visionær bestyrelse, som har turdet og formået at ændre måden, man traditionelt har arbejdet med udvikling i idrætsgymnastik. Klubben har stigende medlemstal på både pige- og drengesiden samt stigende gymnastisk niveau.

 

Find programmet for arrangementet her