Højt at flyve til DM i Svendborg, Trampolin, Tumbling og DMT - GymDanmark

Højt at flyve til DM i Svendborg, Trampolin, Tumbling og DMT

Af Jeppe Vestergaard Jensen

Trampolin

Omkring tre meter over trampolindugen hænger den 13-årige pige Sille-Sofie Vilén, stiv som en pind, roterende som et piskeris. Hun har gået til trampolin i fem år i Københavns trampolinklub og er nu deltager ved senior-DM. – Jeg startede til trampolin, fordi det så sjovt ud. Nu giver det mig en masse selvtillid og tro på mig selv. Når det går godt i trampolinen, så går det også godt i skolen. Men mest af alt, så er det stadig bare sjovt, fortæller hun.

Sille-Sofie Vilén blev nummer fire i den individuelle kvalifikationen, men kiksede sin synkron-rutine med makkeren Sofia Landberg. I finalen gik det desværre ikke meget bedre, da Sille-Sofie Vilén endte sidst af de fem kvalificerede.

I de individuelle trampolin-finaler vandt Smilla Thea Jensen fra Københavns Trampolinklub hos kvinderne, hvor den regerende danmarksmester, Benjamin Kjær, fra Haslev TT vandt igen hos mændene.

Kvinder
1. Smilla Thea Jensen, KTK
2. Sofie Landberg, KTK
3. Malou Rosenquist KTK

Herrer
1. Benjamin Kjær, Haslev TT
2. Teis Petersen, Haslev TT
3. Lucas Cheung, Haslev TT

Se alle resultater her, inklusiv synkron finaler

 

Tumbling

Tumbling DM blev i år afholdt i Svendborg, hvilket er en slags hjemmebane for de fleste deltagere i Tumbling. I alt stillede elleve kvinder og tolv mænd op ved DM. Her er godt halvdelen fra fynske tumblingklubber. En der netop var på hjemmebane er tumbleren Johanne Nørby, som også er favorit til DM-titlen. Hun stiller op for Odense GF og klarede kvalifikationen perfekt, hvor hun kvalificerede sig til finalen med en sikker første plads. – Jeg er klar over, at jeg er favoritten til titlen. Sølv eller bronze kan være det samme som en ottende plads i dag. Det er kun guldet, der tæller. Men i første omgang går jeg efter at lave nogle gode omgange. Hvis de andre så er bedre, så er det også okay, fortæller Johanne Nørby.

Johanne Nørby indfriede forventningerne, da hun vandt DM i flot stil, hvor hun havde to flotte tumbling-øvelser med dobbelt strakte baglænssaltoer på banen i begge rutiner. Dog stod hun ikke sidst spring i sidste øvelse, hvilket bragte spænding ind i konkurrencen. – Jeg var skuffet over, at jeg ikke gennemførte det spring, jeg havde sat mig for. Jeg kunne godt have valgt at køre en sikker runde, men det ville jeg ikke. Så jeg var også ret spændt på, om det stadig var nok til at vinde. Men trods skuffelsen over springet, så blev jeg alligevel glad, da det viste sig, at det var nok. Så selvfølgelig er jeg glad for sejren, siger hun.

I år var finalen hos mændende en åben affære, da tidligere favorit Anders Wesch netop har indstillet karrieren og favoritten Rasmus Steffensen er ude med en mindre skade. Men i finalen viste én deltager sig alligevel for stærk. Med ny DK rekord i sværhed i første spring (strakt full-full til strakt full-full til trippel back) sikrede Adam Scharf Mathiesen fra Odense GF sig en placering øverst på podiet. I finalen var han helt suveræn og satte bedste øvelse i begge runder. Han var på forhånd en af favoritterne til titlen, som han indfriede på flotteste vis.

Damer

1. Johanne Nørby (OGF)
2. Ida Pagård (Outrup GUB)
3. Sara La Cour Hansen (OGF)

Herrer

1. Adam Scharf Matthiesen (OGF)
2. Lasse Pihl
3. Rasmus Beck hansen (OGF)

Se alle resultater her

 

 

Dobbelt mini-trampolin (DMT)

DMT Dobbelt Mini-trampolin er en forholdsvis ny sport i Danmark. Sporten debuterede til VM i Odense i 2015. Siden har det været en fast del af DM. Sporten er stadig i udvikling, hvilket også kunne ses på et forskelligt niveau konkurrencen. Men i finalen blev der skruet gevaldigt op for sværheden. I kvinderækken deltog kun én kvinde, Marie Alexandersen Flindt, som selvfølgelig også vandt rækken.

På herresiden deltog fire mænd, hvor vinderen blev Mikkel Jørgensen fra Odense GF.

Se alle resultaterne fra DM her

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen