Favoritter vinder DM i Idrætsgymnastik 2018 - GymDanmark

Favoritter vinder DM i Idrætsgymnastik 2018

I lørdagens All-Around konkurrencer var der generelt et højt niveau at spore hos både de unge og ældre gymnaster. 

Herrerne: Gefion-gymnast tilbage i forreste række

I Herrernes AA-konkurrence blev det til et glædeligt gensyn med Gefion-gymnasten Marcus Bovien Frandsen. Efter en skadespause var han stærkt tilbage og vandt i flot stil guldmedaljen og Danmarksmester-titlen for tredje gang i sin karriere. Stærkt med i opløbet om danmarksmesterskabet var Joao Marcus Fuglsig fra VIK, og kun få point adskilte de to konkurrenter. Christoffer Wikke Hallund fra Gefion vandt bronze.

Marcus Bovien Frandsen om sit tredje Danmarksmesterskab ‘Jeg er tilbage selvom nerverne indimellem var svære at styre, det føles utrolig godt, og jeg er nu helt klar til disciplinfinalerne i morgen og selvfølgelig til NM i næste måned’.

På dommerpodiet fandt vi både Helge Vammen og Kasper Rydberg som begge har valgt at indstille deres gymnastikkarriere. Helge Vammen kan vi dog fremover heldigvis stadig se ved Danmarksmesterskaberne for hold.

Se alle resultaterne her

 

Kvinderne: Imponerende rekord, Danmarksmester for 10ende gang

I AA-konkurrencen for kvinderne var gymnaster fra tre klubber repræsenteret, nemlig KG66, Gefion og VIK. Favorit til guldet Mette Hulgaard sikrede sig, med over to point ned til nærmeste konkurrent, den imponerende rekord – 10 gange Danmarksmester. Hvordan Mette stadig holder sig på så højt niveau, kan du læse mere om her

Om motivationen til stadig at være på højeste niveau af dansk idrætsgymnastik siger Mette ‘Det er de yngre piger som holder gejsten for mig, hvis de kan, kan jeg også. Jeg forsøger også fortsat at holde mig i god fysisk form og at undgår skader’.

Til spørgsmålet om hvorvidt man vænner sig til at blive Danmarksmester svarer en storsmilende Mette: ‘Det bliver aldrig en vane, jeg tænker meget over hvem jer er i konkurrence med og mod, der er jo ingen jeg har konkurreret med/mod i gennem alle årene. Jeg er næsten selv overrasket. Jeg har ingen planer om at stoppe foreløbig, så længe kroppen holder til det bliver jeg ved, og jeg glæder mig til NM om en måneds tid’ smiler Mette.

Mette modtog ved udlevering af sin 10ende guldmedalje stort applaus fra tilskuerrækkerne.

1. Mette Hulgaard (KG66) 49,699 point
2. Linnea Højer Wang (VIK) 47,531 point
3. Emilie Winther (KG66) 45,965 point

Se alle resultaterne her

Pigerne: Højt niveau

Et højt opadgående niveau i pigerækkerne var med til at skabe en underholdende konkurrence. Ikke uventet blev det gymnasterne fra KG66 der løb med de fleste medaljer, men også Nivå og AIG markerede sig ganske godt. I juniorrækken sikrede Camille Lund Rasmussen sig suverænt guldet (højeste karakter i alle fire redskaber), med over tre points margen ned til klubkammeraten Ella Louise Bertelsen.

JUNIOR
1. Camille Lund Rasmussen (KG66) 50,833 point
2. Ella Louise Bertelsen (KG66) 47,599 point
3. Mathilde Bentsen (Nivå) 45,766 point

YOUTH
1. Sara Bergmann Jacobsen (KG66) 48,332 point
2. Natalie Jensen (KG66) 46,432 point
3. Sofia Unnerholm (KG66) 43,499 point

Se alle resultaterne her

Drengene: Den rette indstilling

I drengerækken U16 blev det gymnasterne fra Hermes og VIK der tog medaljerne. Med gode stabile øvelser trak Sofus Møllgaard (VIK) fra, og sikrede sig guldet med 1,3 point til nærmeste konkurrent. Landstræner Marian Rizan var ganske godt tilfreds med drengenes konkurrence og siger ‘de har den rigtige indstilling, og er engagerde i deres daglige træning, det tegner godt for udtagelsen til NM’ fortæller Marian, som endeligt udtager de 10 danske mandlige idrætsgymnaster som skal repræsentere Danmark ved NM om seks uger.

U16
1. Sofus Møllgaard (VIK) 64,200 point
2. Oliver Kabel (Hermes) 62,900 point
3. Tommy Bar- Dayan (Hermes) 62,600 point

Flere Danmarksmestre, disciplinfinalerne

Læs om disciplinfinalerne her, se billeder og video på facebook og instagram