Æstetisk Gymnastik: Krager, krigere og prinsesser indtager Køge - GymDanmark

Æstetisk Gymnastik: Krager, krigere og prinsesser indtager Køge

af Jeppe Vestergaard Jensen

En gruppe krager indtog gulvet i Ravnsborg Hallen på dramatisk vis. Musikken og holdets dragterne understøttede temaet, så man ikke var i tvivl. Danmarksmesterskabet bød i år også på aliens, drager og bier for at nævne nogle. Hver især bidrager hvert hold med en spændende fortælling, som er vigtig i den dramatiske og smukke sportsgren Æstetisk Gymnastik.

Maria Ramitaha på otte år er en af de mange piger, der netop er faldet for den udtryksfulde sportsgren Æstetisk Gymnastik. Hun går på holdet Team Movanna fra Køge Bugt GF. 

– Jeg kan rigtig godt lide gymnastik. Jeg har lært rigtig meget og så kan jeg også godt lide at være til konkurrencer. Her får vi flotte dragter på og får sat vores hår rigtig flot. Jeg håber også, at jeg kan blive så god, at jeg kan vinde Danmarksmesterskabet på et tidspunkt, fortæller hun.

Gymnastikdisciplinen går ud på, at et hold på minimum seks gymnaster, skal udføre en serie, der indeholder rytmisk bevægelser, spring og balancer. Serien bliver bedømt ud fra udførelse, teknisk kunnen og den kunstneriske fortælling og udtryk. Det er ikke kun i Danmark, at vi dyster i Æstetisk Gymnastik. Der er meget skrappe nationer på verdensplan, hvor Finland, Japan og flere østeuropæiske lande udgør verdenseliten. Men Danmark er også begyndt at klare sig godt på verdensplan. Det har Greve holdet Team Bella blandt andet bevist. Ved Challenge Cup i Finland i år fik holdet en flot 9. plads i junior-rækken.

– Det er det bedste i verden. Jeg elsker at være til konkurrencer i Danmark og ude i verden. Jeg kan jeg også godt lide, at jeg kan se og mærke, at jeg bliver bedre og mere smidig, fortæller Karina Kilhof fra Team Bella, der er i gang med sin ottende sæson i sportsgrenen.

Mand i en kvindedomineret sport
Til et DM er der brugt utallige flasker hårspray, spandevis af glimmer og utallige timer er gået på at sætte hår og lægge makeup. Det tiltrækker i øjeblikket flere piger end drenge. Faktisk er i år første gang, hvor en mand sætter sig præg på sporten i Danmark. Det er den internationale dommer fra Tjekkiet, Kryštof Havel.

– Min søster gik til sporten. Og da jeg stoppede som danser, tænkte jeg, at jeg ville træne et hold. Man kan sagtens være mand i sporten, men man laver de samme øvelser som pigerne. Det kan godt se lidt mærkeligt ud. Men jeg håber, at sporten kan udvikle sig til, at vi får mænd og drenge tænkt mere ind i sporten. Men lige nu nyder jeg bare, at se de her børn og unge, der elsker den her sport, fortæller han.

Officielle Danmarksmestre 2018 blev Team Elina Elite fra Greve
Søndag var finaledagen af Danmarksmesterskabet i Æstetisk Gymnastik. Der blev givet kamp til stregen fra alle hold, men det blev Team Elina Elite fra Greve Gymnastik og Trampolin, som med en overbevisende sejr på over tre point, kunne hive sejren hjem, og derved løfte pokalen og hænge de eftertragtede DIF-medaljer om halsen –  og kalde sig officielle Danmarksmestre 2018 i Æstetisk Gymnastik. Sølvet gik til Team Bohemia fra Gymnastikefterskolen Stevens og bronzen til Team Aicka fra DHG. 

Team Elina Elite og Team Bohemia har ligeledes kvalificeret til VM i Æstetisk Gymnastik til juni i Budapest i Seniorrækken. 

Se alle resultaterne fra DM i Æstetisk Gymnastik her i alle aldersgrupper