EM sølv og bronze til tumblerne - GymDanmark

EM sølv og bronze til tumblerne

Der var på forhånd lagt op til en spændende weekend da de danske herre tumblere lykkedes med at sikre sig tre ud af tre mulige finalepladser ved EM i Trampolin, Tumbling og DMT 2018. Herrerne kvitterede med EM-bronze til holdet, og Rasmus Steffensen sikrede Danmark de første individuelle medaljer nogensinde ved et europamesterskab. De to danske kvindelige tumblere nåede ikke finalerne, men satte begge nye personlige rekorder.

Individuelt

Torsdag sikrede junior europmaster fra 2016, Rasmus Steffensen sig en plads i den individuelle finale sammen med regerende danmarksmester Adam Sharf Matthiesen. Finalerne blev en spændende konkurrence hvor især Steffensen ramte dagen. Med to fantastiske passes (første pas: strakt full-full til dobbelt strakt til trippel og andet pas: strakt full-full til full inn triff hofte), satte han stærke nationer som England og Rusland til vægs. Steffensen tager således to medaljer med hjem fra dette EM, samt titlen som European Rising Star. Adam Sharf Matthiesen havde også sikret sig finaleplads i det stærke felt, og sluttede på en flot 6. plads.

Den rutinerede Johanne Lassen Nørby satte i kvalifikationen ny personlig rekord og var bare 0,6 point fra finalen. Debutant Ida Pagård fik også en god konkurrence, og med ny personlig rekord i sværhed. Johanne slutter i stærkt kvindeligt felt kvalifikationen som nr. 14, og Ida nr. 16/20.

LÆS OGSÅ – DR Sporten – Tumbling-herrer cruiser i EM-finale

LÆS OGSÅ – DR Sporten – Europæisk hæder til dansk tumblingtalent

LÆS OGSÅ – Thumbs up til tumblere: Danmark tager individuelt EM-sølv

 

Hold

De danske tumblere var i et stærkt finalefelt oppe i mod tumblere fra Rusland, England og Hviderusland. På et højt niveau sikrede danskerne; Adam Sharf Matthiesen, Rasmus Steffensen, David Erbs og Anders Wesch sig bronze-medaljerne, præcis som de også gjorde ved EM i 2016. 

LÆS OGSÅ – DR Sporten – Danske tumblere er klar til at springe mod guldet

 

Wesch sætter punktum

Anders Wesch har i gennem de seneste mange år været absolut topprofil på det danske tumblinglandshold med en lang række toppræstationer og medaljer bag sig. I november sidste år vandt han blandt andet historisk VM-Sølv. Med dette EM2018 sætter han et smukt punktum for sin gymnastikkarriere som han har valgt at indstille nu. Til november skal Wesch med i det legendariske Cirque du Soleil

LÆS OGSÅ – DR Sporten – VIDEO Dansk gymnast slutter karrieren med EM-bronze

Se udpluk af Anders Wesch gymnastikkarriere her

 

(Se finaleøvelserne i holdkonkurrence ovenfor)

 

Junior resultater

Adam Kleist Winther, Hold finale nr. 4, Individuel finale nr. 5

Martin Møldrup Abildgaard, Hold finale nr. 4

Sofus Møller Kramer, Hold finale nr. 4

Magnus Lindholmer, Hold finale nr. 4

Sissel Lentz Christensen, Kvalifikation nr. 18

Josefine Krog Scherrebeck, Kvalifikation nr. 30

Se alle resultater her

 

Læs også om TRAMPOLIN- OG DMTspringerne til EM her