Tumblerne sigter efter EM-medaljer - GymDanmark

Tumblerne sigter efter EM-medaljer

Fra 12. – 15. april er National Gymnastics Arena i Azerbaijan hjemsted for over 700 gymnaster fra 26 forskellige lande, ved EM i Trampolin, Tumbling og DMT. Danskerne er med i følgende discipliner: Individuel trampolin, synkron trampolin, tumbling (individuelt og hold), samt dobbelt mini-trampolin.

NYHED FREDAG – Læs DR Sporten – Tumbling-herrer cruiser til EM finale 

Læs nedenfor om trænernes forventninger, og se her hvordan du kan følge konkurrencerne hjemmefra:

Se program, her skal gymnasterne i konkurrence

Se dansk gruppeindeling her

Forenklet programoversigt 

Følg danskerne på GymDanmark Facebook

UEG website

Resultatformidling

Se med her

TUMBLING

Hos tumblerne er de ikke i tvivl om, at de vil have metal med hjem, og de skal helst være i guld. Landstræner Michael Moselund-Hansen siger ’Vi stiller med et rigtig skarpt hold på herresiden. Jeg har en klar forventning om at vores herrer kommer i den individuelle finale med to mand og at de to kæmper med om medaljerne. Som holdresultat SKAL vi have medalje, og vi går efter guldet. Vi er ikke favoritter, men vi har en chance. Rusland, England og Danmark kommer nok til at have et brag af en kamp.

Læs også DR Sporten – Landstræner før EM i tumbling: En skuffelse hvis herreholdet ikke får medalje

Individuelt er Wesch og Steffensen vores bedste bud til en finale, men Adam har også niveauet så det bliver forhåbentlig en kamp mellem dem om at gå i finalen. David Erbs er debutant til et seniormesterskab og han kan forhåbentlig levere nogle sikre (og svære) øvelser og være en god sidste skanse i holdkonkurrencen, hvor de tre andre skal “satse” lidt mere.

På damesiden har Danmark kun to tumblere med denne gang. Michael Moselund-Hansen siger ’ Jeg håber at Johanne Nørby kommer med i en individuel finale, men det bliver en tæt kamp. Der er mange gode damer og det kan gå begge veje’. Af stærke konkurrenter på kvindesiden skal man blandt andet  holde øje med tumblerne fra England, Rusland og Frankrig.

Også UEG har udset sig flere af de danske tumblere som medalje favoritter, læs mere her

!GymDanmark har netop indgået samarbejdsaftale med Eurogym Gymnastics Equipment, som er officiel samarbejdspartner for det danske tumbling-landshold. 

De danske tumblere er:

Seniorer:

Rasmus Steffensen, Silkeborg P/D

Anders Emil Wesch, Odense Gymnastik Forening

Adam Scharf Matthiesen, Odense Gymnastik Forening

David Henry Oliver Erbs, Odense Gymnastik Forening

Ida Pagård, Outrup GUB

Johanne Lassen Nørby, Odense Gymnastik Forening

 

Juniorer:

Martin Møldrup Abildgaard, Silkeborg P/D

Adam Kleist Winther, Flemming Efterskole/Vestjysk GF

Sofus Møller Kramer, Flemming Efterskole/Svendborg GF

Magnus Lindholmer, Svendborg GF

Sissel Lentz Christensen, Odense Gymnatik Forening

Josefine Krog Scherrebeck, Flemming Efterskole GF

 

TRAMPOLIN

Hos trampolinspringerne er en ‘gammel’ kending tilbage, og en nykåret skandinavisk mester klar til at yde sit bedste.

Landstræner Anette Dalsten siger ‘Christian Almindsø Andersen er på vej tilbage efter en lang pause. Forventningen til ham er, at han får lavet sine øvelser med bedst mulig stil. Teis Petersen er helt uerfaren; hans eneste internationale mesterskabs-konkurrence er WAGC 2015. Forventningene til Teis er, at han suger til sig, får erfaring og finder ud af, hvad der skal til for at begå sig på seniorniveau. Teis har et enormt potentiale, der forhåbentligt bliver indløst i løbet af nogle år. EM 2018 er første skridt på vejen mod en international trampolinkarriere. Han har netop vist meget fine takter til Scandinavian Open, hvor han satte scoringsrekord, fik bronze og var over kravet til VM 2018.

Endeligt har regerende danmarksmester Benjamin Salo Kjær et klart mål om, at nå semifinalen ved dette EM. For at det kan lykkes skal han springe højt og arbejde på at få det stilmæssige på plads i sine udretninger. Vanskelighedsmæssigt er han på niveau med Top 15-25 springerne. I sin frie øvelse kører han med hele 5 trippelspring. Han er i topform og satte scoringsrekord og vandt Scandinavian Open i lørdags. I synkron springer Benjamin og Teis sammen, og målet er at få lavet to gode øvelser, og så må konkurrenterne afgøre, hvor drengene ender’.

 

Seniorer:

Benjamin Salo Kjær, Haslev TT

Christian Almindsø Andersen, Haslev TT

Teis Obenhausen Petersen, Haslev TT

 

Juniorer:

Malte Kirckhoff, Københavns Trampolinklub

Joah Andrea Cheung, Haslev TT

Alexander Kirkeskov Lundgren, Haslev TT

 

DOBBELT MINI TRAMPOLIN

I den danske DMT-lejr har man fokus på at få øget sværheden så Danmark kan komme op og blande sig der hvor det gælder.

Landstræner Niels Henrik Nielsen siger ‘Vi skal arbejde med at øge sværheden i øvelserne. Det betyder at vi både skal køre dobbelt med 1,5 og 2,5 skruer, hvilket også øger usikkerheden, men der er ingen vej udenom, hvis vi vil være med der hvor det for alvor gælder. For første gang skal Andreas køre dette og de andre er ikke så langt efter. Vores andet delmål er selvfølgelig at udførelses karakteren vil ligge på 28 og derover, men det tager tid at blive stabil. Vi er til EM for at lære, suge til os og skabe bånd over grænserne, men forventer selvfølgelig at gymnasterne gennemføre de rutiner vi har besluttet os for’.

Seniorer:

Mikkel Skræddergaard Jørgensen, Odense Gymnastikforening

Andreas Godske Nielsen, Odense Gymnastik Forening

August Søndergaard, GymHelsinge

Nicklas Poppelhøj Nielsen, GF Køge Bugt

 

EM i 2016

Ved EM i 2016 tog danskerne følgende medaljer: Junior Europamester i Tumbling, en bronzemedalje i herrer holdfinalen og juniorholdfinalen i Tumbling, samt en sølvmedalje i junior synkron i Trampolin.

Læs mere her 

Se program