Idrætsgymnaster til årets første world cup - GymDanmark

Idrætsgymnaster til årets første world cup

Kasper Vestergaard Rydberg
Kasper er 24 år gammel og bor i Aarhus. Til dagligt træner Kasper VIK (Vejlby IK).
Disciplin: Gulv/Floor

Kasper: Jeg tager til Doha World Cup med målet om at komme sikkert gennem min gulvøvelse. Det bliver spændende, da det er første konkurrence i år. Træningen frem mod konkurrencen er gået planmæssigt, så jeg er ved godt mod. Doha er også værter for VM i efteråret, og derfor deltager mange af verdens bedste gymnaster for at prøve redskaberne af og danne sig et indtryk af stedet. Det bliver derfor et enormt svært felt at kvalificere sig til finalene i.

Læs alt om World Cup i Doha her

João Marcus Fuglsig

João er 26 år gammel og bor i Aarhus. Til dagligt træner João i VIK (Vejlby IK).
Disciplin: Gulv/Floor og Hest/Vault

João: Doha World Cup bliver den første konkurrence i år. Det er altid lidt ekstra spændende med den første og man kan kun stole på hvad man har med i bagagen af optræning. For mit vedkommende har træningen været blandet, idet jeg har døjet med lidt sygdom men dog været godt springende. Jeg tager afsted med en målsætning om at lande de to spring med 5.2 i startværdi i spring over hest (overslag med dobbelt forlæns salto og yurchenko med 5/2 skrue). Det er store spring som jeg har kæmpet med i noget tid efterhånden, men skulle det lykkes uden de store fejl ligger jeg pænt til at blande mig i kampen om finalepladser trods et felt spækket med OL-, VM- og EM-medaljetagere. Jeg er optimistisk med de gode træninger i bagagen.

Følg med i resultaterne her

Jacob Dahlslund Buus
Jacob er 23 år gammel og bor i København. Til dagligt træner Jacob i Gefion, København.
Disciplin: Reck/High Bar

Jacob: Målet med Doha World Cup var oprindeligt at prøve to nye flyvemomenter af i et konkurrence miljø. Men efter at have været syg, har vi været nødt til at ændre målsætningen. Fokus bliver at udføre en mindre svær øvelse, og med så lavt fradrag som overhovedet muligt. Jeg tager også god erfaring med mig hjem, da vi er i konkurrence med nogle af verdens aller bedste.

Følg GymDanmark Idrætsgymnastik på Facebook her

HUSK at Danmark er værter for NM i Idrætsgymnastik 2018

 

SÅDAN GIK DET VED WORLD CUP I DOHAR (opdateret 24. marts)

Det var overvejende gode resultater gutterne fra Danmark tog med sig hjem fra World Cup i Dohar denne weekend. Blandt andet var danske Jacob Buus kun seks placeringer fra en finaleplads. Et ganske godt resultat i et felt mod verdens bedste. Læs herrernes reaktioner her: 

Jacob

Kun seks placeringer adskilte Jacob Buus fra en finaleplads i Reck. Et resultat der tegner godt for det fremtidige arbejde. Jacob siger: Jeg er godt tilfreds med årets første konkurrence og en 15. plads til årets nok største World cup er bestemt et godt resultat. Der ligger kun seks gymnaster mellem mig og finalen, og alle navne er store navne, heriblandt den dobbelte olympiske mester Kohei Uchimura. Med en karakter på 12,6 åbnede jeg sæsonen med et resultat kun 0,26 point fra VM2018 kravet og er dermed godt igang og ser meget positivt frem mod resten af sæsonen. I den daglige træning arbejder vi hårdt på at øge sværheden, således at de sidste 0,9 point op til finalen kan opnås.

Resultat i kvalifikationen: Reck nr. 15/34

Se resultater for kvalifikationen i reck her

 

Kasper

Jeg lavede min øvelse uden fald, hvilket jeg er glad for, men et par dårlige landinger i de to første springserier kostede dyrt (0,5 point i hver).  De fire sidste springserier var rigtig gode og jeg scorede 12,766. Det var dejligt at blive bekræftet i, at jeg har niveauet til en rigtig god karakter, selv i en konkurrence som denne mod verdens bedste.

Resultat i kvalifikationen: Gulv nr. 26/42

Se resultater for kvalifikationen på gulv her

 

João

Det gik desværre ikke helt efter planen for den rutinerede idrætsgymnast João Marcus Fuglsig i sin konkurrence. En ærgerlig João siger: Det var ikke lige som planlagt med det 2. spring, men super dejligt at banke første springet af med kun et lille skridt i landingen – det tegner godt for sæsonen trods hvad papiret viser for det samlede resultat.

Resultat i kvalifikationen: Hest nr. 27/27

Se resultater for kvalifikationen i spring over hest her