Dansk tumbler får europæisk fan-pris - GymDanmark

Dansk tumbler får europæisk fan-pris

Rasmus er stolt over at blive valgt blandt så mange andre fantastiske europæiske gymnaster og siger ’ Jeg er vildt stolt af, at blive valgt til denne pris. Der følger rigtig meget anerkendelse med prisen, så stor tak til alle der har stemt på mig’.

Rasmus var i efteråret 2017 med til at sikre Danmark sin første VM-medalje nogensinde i tumbling, da han sammen med Anders Wesch, Adam Matthiesen og Rasmus Gaarde vandt VM-bronze for hold, og kom uhyggeligt tæt på medaljesættene i den individuelle konkurrence, hvor han blev nr. 4. Om sit næste store mål siger Rasmus ’Til EM i april, håber jeg både på finaleplads og medalje i den individuelle konkurrence, og så ser jeg rigtig meget frem til holdkonkurrencen hvor jeg håber på sammen med de andre danske tumblere, at vinde endnu en medalje til Danmark’.

Læs mere om VM-medaljerne her

Potentiale til verdens bedste

Landstræner Michael Moselund-Hansen er også glad for anerkendelsen af Rasmus’ talent og siger ‘Rasmus er et usædvanligt talent, en helstøbt tumbler. Han har potentialet til at gå hele vejen og blive verdensmester en dag. Han skal dog fortsat lære at træne klogt, med det mener jeg at han skal passe på sig selv, undgå skader og tænke på at der altid kommer en ny træning i morgen’.

Læs mere om Rasmus Steffensen her

Mere om prisen
Alle 50 medlemsforbund af UEG (European Union Of Gymnastics) og de otte UEG tekniske komiteer blev inviteret til at nominere deres favoritter. Herefter var det muligt for alle at stemme over en periode på 10 dage på deres favorit. Ialt blev der afgivet over 25.000 stemmer fordelt på de fem kategorier: Årets kvindelige gymnast, Årets mandlige gymnast, Årets hold, Årets Rising Star og Årets præstation.

Rasmus Steffensen modtager officielt prisen ‘Rising Star 2017’ ved EM i Baku til april.

Rising Star 2017 

  1. Rasmus Steffensen – Tumbling (DEN) – 782 stemmer, 51%
  2. Melanie de Jesus dos Santos – Idrætsgymnastik (FRA) – 394 stemmer, 26%
  3. Tin Srbic – Idrætsgymnastik (CRO) – 192 stemmer, 12%
  4. Florentina Gruber, Melanie Trautenberger, Victoria Loidl – Sports Acrobatik (AUT)–87 stemmer, 6%
  5. Artem Dolgopyat – Idrætsgymnastik (ISR) – 61 stemmer, 4%
  6. Vinzenz Hoeck – Idrætsgymnastik (AUT) – 28 stemmer, 2%

Læs om alle de øvrige afstemninger her (Se blandt andet hvor mange stemmer de danske TeamGym Herre opnåede)