Bootcamp-hold hitter i Helsinge - GymDanmark

Bootcamp-hold hitter i Helsinge

”Jeg er helt færdig!”.

Han er svedig, og han er træt, som han sidder der og tager sig til den ene arm. Men der er stadig kræfter til at smile og udveksle kække bemærkninger med de andre deltagere og de tre energibundter Lotte, Malene og Linda, der styrer slagets gang denne fredag aften. Aftenens opskrift lyder på halvanden times Bootcamp krydret med byg selv-burgere og bajere… Det er en tilbagevendende event, som samler deltagere fra fporeningens forskellige Bootcamp-hold.

”Det er super fedt med de her events, og i det hele taget kan jeg godt lide at komme her, fordi det er så ultra lokalt, og man kommer bestemt også for hyggen og det sociale,” lyder det fra en anden mandlig deltager, Jan Van Hauen, mens han holder en lille pause.

Jan er en af de ”nye drenge i klassen”, for han har nemlig kun gået på sit Bootcamp-hold i fire uger, men han er allerede bidt af det.

”Jeg trængte til at komme i gang, og jeg kender Lotte, som prikkede mig på skulderen … Og da jeg bor i Anisse, passer det rigtig godt for mig at træne her kl. 19.30-21.00 efter arbejde, siger Jan Van Hauen, som er opvokse i området og derfor kender mange af de andre bootcampere fra sin skoletid.

Tre power girls

I hallens højttaler brager musikken derudad, og de mere end 50 mænd og kvinder, der har valgt at bruge deres fredag aften på træning, god mad og hyggeligt selskab, giver den fuld gas. De tre instruktører Malene, Linda og Lotte har selv den vildeste power, og energien smitter. Selv da de dikterer en sidste omgang pulstræning i slutningen af træningen, hvor de fleste er godt brugte, er bootcamperne med på træningsløjerne, der akkompagneres af tysk schlagermusik, heppen og klappen fra instruktørerne.

”Kom nu! Det er de sidste fire minutter,” råber Linda, og alle kæmper til bedste, de har lært.

Måske fordi de tænker på, hvad der venter…. I første omgang et dejligt bad ledsaget af bajere til mændene og gin-tonic til pigerne i omklædningsrummet. Bagefter skal der hygges med byg-selv burgere og bernaise…

Da Bootcampen ramte Helsinge…

Bootcamp-bølgen begyndte at rulle i GymHelsinge for 9 år siden. Nogle tidligere gymnaster havde fået øje på en ny træningsform fra USA, som blev kaldt crossfit, og de gik hurtigt i gang med at få stablet et hold på benene.

”I begyndelsen var der ikke så mange, men så valgte holdet at gå på gulvet til den årlige forårsopvisning foran 2000 mennesker. Og det virkede!,” fortæller bootcamper og bestyrelsesformand i GymHelsinge, Anja Kühl.

I dag er der knap 200 på foreningens forskellige Bootcamp-hold – mixhold, damehold, outdoor, extreme-holdet samt familie bootcamp-holdet, hvor børn og voksne træner dels sammen og dels hver for sig. Ifølge Anja Kühl skyldes successen både selve træningsformen men i høj grad også de dedikerede trænere, der svinger pisken med højt humør.

”Det er en rigtig god træning, hvor alle kan være med – og så får vi også brugt lattermusklerne, og det er også vigtigt,” siger Anja Kühl.

Fedt at træne sammen

Lene Hamborg er en anden glad bootcamper, og hun er mødt op til eventen sammen med sin 15-årige søn, Jakob.

”Ellers skulle han bare sidde derhjemme alene, og så er det jo også hyggeligt at gøre noget sammen,” siger hun.

Jakob går normalt til roning og har hverken behov for eller tid til mere træning, men han kan godt lide at være med til Bootcamp sådan en aften.

”Det er hårdt, men jeg er vant til hård træning, så det er fint nok,” siger han.

Andre deltagere er sammen med deres ægtefælle eller løbemakker… Et faktum er det i hvert fald, at den hårde og effektive træning har bidt sig fast i GymHelsinge.

Også uden burgere og bajere!

 

Vil I også prøve bootcamp i jeres forening? Eller have andre fitnesshold? Så kontakt Bevæg dig for livet – Fitness (den fælles fitnessafdeling for GymDanmark og DGI) på fitness@bevaegdigforlivet.dk eller se mere på bevaegdigforlivet.dk/fitness.