WAGC-truppen klar til 'junior-VM' - GymDanmark

WAGC-truppen klar til ‘junior-VM’

Mere end 900 junior gymnaster fra 43 forskellige lande konkurrerer om de 32 medaljesæt som er på spil i løbet af de næste fire dage. Drenge og piger i aldersgrupperne 11-12, 13-14, 15-16 og 17-21 år kæmper side om side, og samler vigtige erfaringer til at opbygge og udvikle deres sportslige karriere. 

 

SÅDAN GIK DET DANSKERNE

SE ALLE RESULTATER FRA WAGc-KONKURRENCERNE HER – Hvor det blandt andet blev til to finalepladser for tumblerne: Frederik Skaaning, nr. 4 (11-12 år) og Mads Hansen, nr. 4 (13-14 år)

 

Den danske trup består af 23 tumblere og 6 trampolinspringere:

TUMBLING

11 – 12 år:
Frederik Bækhøj (Outrup GUB), Ludvig Sommer (Outrup GUB), Oliver Krejberg (Silkeborg P/D), Frederik Jørgensen (Silkeborg P/D), Sola Thomsen (Outrup GUB), Olivia Madsen (OGF) og Caroline Toth (VGF89)

13 – 14 år – drenge
Jeppe Plauborg (Outrup GUB), Mads Lykke (OGF), Magnus Lindholmer (Svendborg GF), Jonatan Bonnichsen (Varnæs Bovrup IF), Sissel Lentz (OGF) og Victoria Thomsen (Outrup GUB)

15 – 16 år – drenge
Martin Abildgaard (Silkeborg P/D), Adam Winther (VGF89),  Mathias Warming (Varnæs Bovrup IF) og Andreas Fredenslund (OGF) og Christine Mølgaard (Silkeborg P/D)

17-18 år: Elias SøGaard Green (VGF89), Rasmus Beck Hansen (OGF), David Henri Erbs (OGF), Alexander Bredvig (Outrup GUB) og Sara La Cour Hansen (OGF)

TRAMPOLIN

15 – 16 år: Malte Kirckhoff (KTK), Peter Sørensen (STN), Joah Cheung og Alexander Lundgren (HTT) 

17 – 21 år: Mathias Højby Jensen (Greve Trampolin) og Kristoffer Klingenbjerg (OGF) 

Se alle konkurrencetider her

 

WAGC-truppen melder klar til at stå i Rød/Hvide farver i Bulgarien, Sofia. 

TUMBLING af/ Mini landstræner Christian Søndergård Hansen og Junior landstræner Sebastian Toft Bro

Truppen består af spændende unge tumblere fra henholdsvis det danske Mini- Junior.- og Seniorlandshold i powertumbling. Med så stor spredning aldersmæssigt i denne trup, er erfaring og motivation selvfølgelig fuldstændig forskelligt, dog gennemsyder følgende “mantra” alle tre trupper “Det handler om to gode øvelser, og skabe en god tur for hinanden”.

Til WAGC konkurrer tumblerne i forskellige rækker inddelt i aldersgrupperne:

Mini landsholdet –> 11-12år
De yngste vi har med har aldrig stået i en international konkurrence og er helt grønne i det, det er 100% procesorienteret og vi skal lære at konkurrere og fighte, samt tabe og vinde.
Her handler om det om at skabe en masse gode oplevelser.

Junior landsholdet –> 13-14år
Har en 66% proces orientering, så her ligger vi også primær fokus på, at lære processen at kende og lave de 2 planlagte øvelser.
I denne trup begynder vi at arbejde med gengangere, der nu bearbejder deres præstation fra sidste internationale konkurrence, og tager ved lærer af fejl og succes oplevelser. Her er målet at vokse i “konkurence rollen”.

Junior landsholdet –> 15-16år
Har stadigvæk en 66% proces orientering, som 13-14års gruppen, dog begynder de sidste %’er at hive.
I seneste tid er vi begyndt at snakke optimering at øvelser i forhold til point og en evt. finale plads. Vi har arbejdet meget målrettet på at “hente de sidste point”. En sætning vi bruger når stilen, flow eller landing ikke er tilstrækkelig opfyldt i forhold til et evt. resultatmål, som for nogen er højere score end sidste gang eller en finale plads.

Senior landsholdet –> 17-21år
I 17-21 gruppen handler det også om at gennemføre 2 solide øvelser og så håber vi, at vores fine niveau giver gode resultater og evt. en finale plads eller to. Værd at er David Erbs (OGF) der ved sidste internationale senior konkurrence i Portugal, Loule hev en tredje plads med hjem. Rasmus Bech er lige kommet tilbage fra en skades periode, så sværheden er ikke som ønsket, her håber vi på at “hente de sidste point” i: stil, flow og landing. Elias Green (VGF89) er nok vores mest erfarne WAGC herrer. Han har til de sidste mange konkurrencer lagt sig enten lige uden for medalje eller finale pladsen, sværheden har fået et lille boost, så nu må vi se.

Nu glæder vi os bare til at komme afsted og få vist verden vores øvelser. Det er svært at sige noget præcist om resultater, da det nye reglement klart kommer til at have indflydelse på hvad andre nationer laver men vi ser indad og laver en god konkurrence og en god oplevelse.

Læs mere om udtagelsen til WAGc her

TRAMPOLIN

af Anette Dalsten

For juniorerne handler det om, at alle seks springer nu kører med triff-start. Det tager lang tid at implementere øvelser med triff, så målet med WAGC-konkurrencerne er, at springerne får mere erfaring med, hvordan man springer de svære øvelser under pres.

Desuden gælder det for de unge springere om at suge erfaringer til sig og finde ud af, hvordan man forvalter to daglige træninger og regulerer sit spændingsniveau, så man kan springe godt, når det gælder.

De fire 15-16 årige drenge har mulighed for at komme til at springe EM i april 2018, så WAGC er et skridt i deres videre udvikling mod at kunne levere øvelser med høj vanskelighed og pæn stil.

 

FØLG MED I WAGc HER

Live streaming

Resultatformidling og startlister

Officielt WAGc-website

Program

Konkurrenceregler

Resultater (link opgives når det offentliggøres)

GymDanmark Facebook

 

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen