SÅDAN!! VM Sølv og Bronze til Tumblerne - GymDanmark

SÅDAN!! VM Sølv og Bronze til Tumblerne

Ved VM i Trampolin, Tumbling og DMT havde 13 danske gymnaster sat kursen mod medaljedrømme, finalepladser og international erfaring. Alle de danske gymnaster præsterede på et godkendt niveau og indenfor målsætningerne for konkurrencerne. For tumblerne gik det særligt godt..

Læs reaktioner fra tumblerne her

TUMBLING – Hele TO historiske medaljer

Individuelle finaler

For tredje gang i karrieren, stod 24-årige Anders Wesch fra OGF i en individuel VM finale. En finale han har arbejdet benhårdt på sammen med sin træner Michael Moselund-Hansen, siden de i sommer ved World Games kom meget tæt på medaljer.

Også den kun 18-årige VM-debutant Rasmus Steffensen kvalificerede sig torsdag til de individuelle finaler. Med to flotte passes i finalen var han kun to tiendedele fra en bronzemedalje, et imponerende resultat af den unge tumbler fra Silkeborg P/D, som vi helt sikkert kommer til at se meget mere til fremover.

Det var også en meget stolt, og lettet landstræner Michael Moselund-Hansen som efter finalerne sagde ‘Jeg er super stolt af drengene og mega tilfreds. De leverer fire sindsygt flotte passes med et imponerende resultat. Vi har været SÅ tæt på flere gange, senest i sommer ved World Games. Idag var marginalerne på vores side, vi var oppe i mod tumblere på absolut højeste niveau og konkurrencen blev lige så tæt som vi havde forventet. I dag tippede fordelen til vores side og jeg er super glad for det historiske resultat’.

Se resultaterne fra den individuelle finale her

VM medaljerne blev fordelt således:

  1. Kuo Zhang (CHN) – 76.800 point
  2. Anders Wesch (DEN) – 75.500* point
  3. Elliott Browne (GBR) – 75.500* point
  4. Rasmus Steffensen (DEN) – 75.300 point

*Læs Tie-break reglerne her

Holdfinalerne

For anden gang i historien lykkedes det danske tumblere at kvalificere sig til en VM-holdfinale. Et flot resultat som sendte danskerne op i mod stærke tumbling nationer som Great Britain, USA, Kina og Rusland. Sidst Danmark var i en holdfinale, var tilbage i 1999 i Sydafrika, hvor danskerne blev nr. 4.

Anders Wesch, Rasmus Steffensen, Adam Sharf Matthiesen og Rasmus Gaarde sikrede kvalifikationen, og i finalen gav de alt hvad de havde i sig, og vandt Danmarks første VM-tumbling medalje nogensinde.

Landstræner Michael Moselund-Hansen tilskriver bronze-medaljerne at danskerne har et højt solidt niveau, og siger ‘jeg er super stolt af drengene idag. Vi har arbejdet kontinuerligt med deres udvikling, og optimeret hvor det er nødvendigt. Sejren idag skal også ses i lyset af et super godt tumbling-miljø i Danmark, som også er med til at sikre motivation og udvikling i sporten’

Se resultaterne fra holdfinalen her

VM medaljerne blev fordelt således:

  1. Great Britain – 112.500 point
  2. Kina – 111.300 point
  3. Danmark – 101.500 point

 

Tumbling kvinderne

Kvinderne holdt sig indenfor målsætningerne om en top 15 placering, da Johanne Nørby og Sara Ørskov sluttede som henholdsvis nr. 14 & 15 i den individuelle konkurrence. På holdsiden missede danskerne akkurat finalepladsen ved at blive nr. seks, der dog af landstræner Michael Moselund-Hansen vurderes som en rigtig fin præstation ‘pigerne blev nr. seks i holdkvalifikationen, de fem nationer som er foran os, er virkelig stærke nationer. Individuelt er jeg stolt af, at Nørby og Ørskov ligger i bedste halvdel, og kører dobbelt strakt midt på banen (to dobbelt roterende spring i samme øvelse) det har vi ikke gjort tidligere. 

Se resultaterne her

Vær med til at fejre tumblerne i lufthavnen, mandag den 13. november kl. 17. Læs mere her

TRAMPOLIN

For trampolinspringerne var VM2017 en vigtig milepæl på vejen mod en top 25-placering i 2019. Benjamin Salo Kjær sluttede individuelt på en plads som nr. 44 og holdt sig dermed indenfor målsætningen for den individuelle konkurrence. I synkron konkurrencen var især den fri øvelse super, og det blev til ny scoringsrekord med 48,35 point og en samlet placering (på den rensede liste) som nr. 9, lige uden for de otte hold der kvalificerer sig til finalerne.

DOBBELT MINI-TRAMPOLIN

DMT-springerne havde mål om en generel højere sværhed i sine mounts end ved sidste VM. Drenene lykkedes alle med dette og lavede således strakt fullhalf i deres ene omgang. Målet om otte gennemførte øvelser lykkedes ikke helt, da det blev til syv. Alligevel er landstræner  Niels Henrik Nielsen tilfreds med springernes indsats og siger ‘Vi er godt tilfredse og har høstet en masse erfaringer, som vi tager med hjem til gavn for for hele dmt-danmark’. Bedste dansker blev Andreas Godske Nielsen med en placering som nr. 25.

Se resultaterne her

WORLD AGE GROUP COMPETITION (WAGc)

I den kommende uge gælder det så WAGc. Danmark sender 33 unge talenter afsted til WAGc (som også kaldes junior VM). Du kan dig opdateret om WAGc og de mange deltagere på gymdanmark.dk, samt det officielle WAGc website her

HUSK AT DU PÅ GYMDANMARK INSTAGRAM KAN SE MASSER AF VIDEO FRA VM2017