Masser af medaljer og dramatik ved NM - GymDanmark

Masser af medaljer og dramatik ved NM

Guld og sølv til de danske herrer efter en spændende finale
De regerende nordiske mestre fra Gjellerup Sdr. levede op til favoritværdigheden og kørte en konkurrence med masser power – de viste en sværhed langt over hvad noget TeamGym klubhold nogensinde har kørt. Bronzetagerne fra 2015 TemGym Aarhus gik ind til konkurrence med masser af forhåbninger og troen kunne tage et skridt op af medaljetrappen. TeamGym Aarhus lagde godt ud på trampetten, hvor de leverede nogle stærke spring med høj sværhed og de udstrålede en fantastisk energi.  Herefter fulgte Gjellerup med deres powerfulde og virkelig dynamiske rytmeserie. TeamGym Aarhus fulgte efter med deres imponerende rytmeserie, hvor der flere gange gik et sus igennem publikum over deres elementer og særligt gruppemomentet – de blev også belønnet med dagens højeste rytmekarakter. Gjellerup startede deres anden rotation på banen og midt i deres anden omgang står hele hallen og giver dem stående applaus til tredje omgang. Flotte spring med stor sværhed og kæmpe vilje fra gymnasterne. TeamGym Aarhus sluttede på banen og leverede nogle super omgange, som gjorde at de meget fortjent fik en sølvmedalje. Gjellerup Sdr. skulle slutte af i trampetten, men der var usikkerhed at spore og desværre blev det til en hel del fejl. Det blev en hæsblæsende afslutning, hvor KFUM fra Sverige lå godt i svinget til både guld og sølv, men de lavede fejl i sidste spring i sidste omgang og de to danske hold kunne juble over sølv til TeamGym Aarhus og Gjellerup kunne endnu engang kalde sig Nordens bedste.   

1. Gjellerup Sdr. (DEN)
2. TeamGym Aarhus (DEN)
3. Brommagymnasterna (SWE)

 Se opsamling fra DR her

Dramatisk mixkonkurrence endte med sølv til Ollerup
I mix-konkurrencen stillede Danmark med de regerende nordiske mestre fra Ollerup og NM debutanterne fra Gjellerup. Gjellerup er et kendt navn i TeamGym på herrer-siden, men er ganske nye indenfor mix. Det blev til et drama af en mixkonkurrence, hvor især tre hold Motus Salto, Örebro og Ollerup skilte sig ud og gav hinanden kamp til stregen. Ollerup startede ud på banen med nogle rigtig gode spring med kun få fejl. På trampetten gentog de deres flotte præstation fra banen og satte nogle solide spring med høj sværhed. I deres sidste omgang kommer en af deres gymnaster til skade med sit knæ, som en af de første i omgangen, men på trods af det sprang de sidste rutineret videre og landede alle deres spring. Til rytmeserien måtte de indsætte en ny gymnast, og dette krævede forskellige rettelser, som gjorde at flere af momenterne skulle nedgraderes, men de leverede en meget fin serie. Gjellerup leverede en god og stabil konkurrence, men de havde desværre ikke nok sværhed på trampet og bane til at kunne følge med de allerbedste. 

1. GK Motus-Salto (SWE)
2. Ollerup GF (DEN)
3. Örebro GF (SWE)

Se opsamling fra DR her 

De unge debutanter fra Sæby-Viborg tog bronzemedaljen med stil
Hos damerne havde vi det garvede hold fra Gladsaxe og de unge debutanter fra Sæborg (Viborg GF og Springteam Sæby). Gladsaxe åbner damekonkurrencen med deres smukke rytmeserie, som de levere med stort overskud. Bane og trampet kørte de flot igennem, men det rakte desværre ikke til medaljer, men til en 5. plads.  De unge piger fra Sæborg startede ud på trampetten med at plante 18 ud af 18 spring, en rigtig flot start. Dernæst viste Sæborg en super fin og smuk rytmeserie, som sad lige i skabet med masser af sværhed og ikke mindst stor sikkerhed i samtlige momenter. Sidste rotation for Sæborg var deres banespring, hvor presset var stort, da det var afgørende for håbet om medalje. Pigerne stod for presset og kunne efter en imponerende indsats for de unge debutanter tage en velfortjent bronzemedalje med hjem.  

Pigerne fra Stjarnan (Island) leverede en helt fantastik præstation med et niveau over alle andre.

1. Sjarnan (ISL)
2. GT Vikingarna (SWE)
3. Sæby – Viborg (DEN)

 Se opsamling fra DR her

 
Se masser af interview og video her hos DR eller se mere på TeamGym DKs facebook

Se resultaterne her

Se samlet oveblik over dagen her