Vejlby IK og KG66 danmarksmestre for hold i Idrætsgymnastik - GymDanmark

Vejlby IK og KG66 danmarksmestre for hold i Idrætsgymnastik

VIK lagde rammerne om dette års Hold DM i Idrætsgymnastik, og op imod 200 tilskuere havde valgt at lægge vejen forbi springscenteret lørdag. Foreningen havde i samarbejde med Udvalget for Idrætsgymnastik arbejdet hårdt på at give gymnaster og de mange fremmødte en god oplevelse, og samtidig sikre, de forhold der skal til for at tiltrække endnu flere publikummer til sporten.

Mændene – VIK vinder guld for niende år i træk

I mændendes konkurrence sikrede VIK’erne sig guldet på den hjemmebane, hvor de for ni år siden sikrede sig mesterskabet for første gang.

Vejlby IK havde allerede efter første runde sikret sig et solidt forspring, som der ikke blev rykket ved i finalerne. Med god overbevisende gymnastik, sikrede mændende sig DM guldet endnu engang. João Marcus Fuglsig, som var en af de fire gymnaster der kørte alle seks redskaber, kørte en rigtig fin konkurrence og lykkedes med at få højeste score i spring over hest, og i ringene. Han tilskriver guldet hele holdet og siger ‘VIK-drengene viser endnu engang at vi står inde for hinanden, også når vi rammes af skader eller fejl. Vi har en stærk konkurrence idag med høje, solide karakterer, og personligt har jeg min bedste konkurrence med en score på 77,2. Det var fantastisk at slutte sæsonen af med en god AA i en fyldt hal i Aarhus’.

Sølvet gik til herrerne fra Gefion, som måtte undvære Marcus Bovien Frandsen som pt. er ude med en skade. Dog sikrede de to redskabsspecialister Christian Riisberg og Jacob Dahlslund Buus dagens højeste score i henholdsvis gulv og reck. Bronzemedaljerne blev vundet af drengene fra GymAalborg, som også havde flere gode resultater.

Selvom der ingen medaljer gik til debutanterne fra Hermes, er det rigtig godt for mandlig idrætsgymnastik, at flere hold nu melder sig ind i kampen om mesterskaberne. De unge gymnaster leverede et rigtig godt niveau. Mikkel Rørlund var en af de ‘nye’ gymnaster som der især blev lagt mærke til. Således leverede han både en super flot reck-øvelse med flyvemomenter, og dobbeltrotationer på gulv.

Resultater

 1. Vejlby IK
  Christian Sørensen, Helge Vammen, Joachim Bøgeholt Winther, João Marcus Fuglsig, Mads Freitag, Pedro Guimarães og Rasmus Vorup
 2. Gefion
  Christian Riisberg, Christoffer Wikke Hallund, Jacob Dahlslund Buus, Luca Kjær la Pia, Lucas Bahamondes og Uffe Høy
 3. GymAalborg
  Asbjørn Halsen Malling, Bogi Berg, Fillip Rohde, Giancarlo Tello, Jakob Krogh Kristensen og Mikki Magnus Olsen

Se mændenes resultater her

Kvinderne – KG66 vinder guld for syvende gang i træk

Med en overbevisende sejr, vandt pigerne fra KG66 sit syvende hold DM. Forspringet på 16 point ned til konkurrenterne var dog ingen sovepude for pigerne, som kæmpede hårdt og leverede rigtig flot gymnastik. Camille Lund Rasmussen imponerede blandt andet ved at have højeste score i tre af de fire redskaber. Holdet som består af både unge og rutinerede gymnaster og med en aldersforskel på hele 19 år mellem yngste (Sara Bergmann Jacobsen) og ældste (Mette Hulgaard) gymnast, vidner om et hold med stor diversitet. Med knapt 30 point ned til udfordrene fra VIK, kunne kastrup-pigerne hænge flotte guldmedaljer om halsen. 

Sølvet gik til hjemmeholdet fra VIK, som rykkede op og forsvarede deres sølv fra en bronze position efter kvalifikationen. I finalerunden sikrede Linnea Højer Wang konkurrencens højeste score i spring over hest.

Bronzemedaljerne blev helt ekstraordinært delt mellem to hold, Gefion og AIG. Helt frem til slutningen af konkurrencen var der stor spænding om hvem der skulle løbe med medaljerne og pigerne sikrede derved underholdnings- og spændingsniveauet højt for de mange tilskuere.

Resultater

 1. KG66
  Camille Lund Rasmussen, Isabella Dyresberg Bøckhaus, Mette Hulgaard, Sara Bergmann Jacobsen, Victoria Selina Kajø og Emilie Winther
 2. Vejlby IK (VIK)
  Caroline Henriksen, Clara Amalie Lieberknecht, Freja høj Hansen, Josefine Henriksen, Linnea Højer Wang og Mirjam Morthorst-Jensen
 3. Aalborg Idræts-Gymnastikforening
  Camille Normann, Cecilie Bergholt, Ida Bryldt Norre, Katrine Christensen, Lea Cidia Hjorth Jensen og Marie Louise Thrane

  Gefion
  Amalie Rosendahl, Ida Holst, Hannah Takeuchi Lassen, Sofia Bjørnholdt og Yelyzaveta Potomkina

Se kvindernes resultater her

Også kvindelig landstræner Bernadett Balázs var begejstret for konkurrencen og siger ‘I had a chance to see the senior and last years junior girls together in the same competition. Before next year this was an important station. Lots of junior girls showed good potential and development. It is very positive for danish artistics gymnastics. I would also like to congratulate every clubs, gymnasts, coaches, and VIK for hosting this competition’. 

Idrætsgymnastikpokalen

Pokalen der uddeles hvert år på repræsentantskabsmødet i Brøndby, gik i år til Bent Brandtoft fra AIG. Bent var ikke selv tilstede i Brøndby, og modtog derfor pokalen ved Hold DM. Bent modtager blandt andet pokalen for sit store arbejde og engagement for Idrætsgymnastikken i Danmark. Han var blandt andet med til at stifte AIG, og som formand lede foreningen i mange år. Bent er også trofast national dommer igennem rigtigt mange år. 

Prisen blev officielt udelt af Morten Rasmussen, formand for Udvalget for Idrætsgymnastik på repræsentantskabsmødet 28. oktober i Brøndby.

Bent Brandtoft modtager Idrætsgymnastikpokalen 2017

Foto: Knud Bergholt