Tumblerne vil have finalepladser ved VM - GymDanmark

Tumblerne vil have finalepladser ved VM

Tumblernes optakt til VM har været planlagt grundigt hjemmefra, med blandt andet planlægning af procesmål og genoptræning. Det er landstrænerens vurdering, at Anders Wesch eller Rasmus Steffensen (måske begge) har et niveau som gør, at truppen har en målsætning om en individuel VM finale, samt at Adam Matthiesen og Rasmus Gaarde kommer til at kæmpe om en placering omkring Top 15-20. 

Danske tumblere ved VM

Landstræner Michael Moselund-Hansen fortæller om optakten ‘Vores optakt har været fornuftig hvor Rasmus Steffensen er kommet flyvende igen efter sin skade til DM og Anders Wesch der ikke deltog i udtagelseskonkurrencerne, nu er ved at være på sit normale mesterskabsniveau igen. Wesch havde brug for en rolig genoptræning efter en sommer uden pauser og med deltagelse i World Games. Adam Sharf Matthiesen slog desværre foden for en måned siden og kommer formentlig til at præstere lidt under det topniveau han viste før sommerferien, han er dog klar med gode sikre øvelser til VM. Rasmus Gaarde skal levere sikre øvelser som base for et godt holdresultat, som i sidste ende kan give medaljer’. 

Hos damerne håber landstræneren også på en holdfinale, men er realistisk og siger ‘Vi håber på en holdfinale, men det kræver en helt fantastisk konkurrence, samt lidt held. Hvis Johanne Nørby eller Sara Ørskov laver en perfekt konkurrence kan de komme i nærheden af en finale eller et Top 15 resultat. For første gang har vi to kvinder med som skal have to dobbeltspring i en øvelse, så det bliver selvfølgelig også spændende at se om det projekt lykkes. Også debutanterne Katrine Møller og Ida Pagård er vigtige i holdspillet og skal levere gode øvelser for et samlet godt holdresultat. Johanne Nørby er iøvrigt tilbage efter sin skade i foråret, hvor hun ikke deltog i World Games udtagelsen eller DM, og viser nu et godt niveau i træningshallen. Sara Ørskov har ligeledes vist gode takter og det skal blive spændende at se, om hun kan ramme sine svære øvelser til VM’, slutter landstræneren.

Læs alt om VM her 
(overblik over VM, link til resultater, live streaming, nyheder og meget mere)

Læs alt om tumbling konkurrencerne her
(konkurrenceregler, individuelt og hold)

 

Her skal tumblerne i konkurrence 

Torsdag – 9. november
Kvalifikation
10:30 – 13:30 TUM Damer (kval til indiv. og hold finaler)
15:30 – 20:00 TUM Herrer (kval til indiv. og hold finaler)

Fredag – 10. november
TUM Team Finals
18:00 – 18:30 TUM Damer Hold Finale

Lørdag – 11. november
Finaler
15:30 – 16:00 TUM Herrer Hold Finale
16:25 – 16:55 TUM Damer Hold Finale

Søndag – 12. november
Finaler
15:35 – 16:05 TUM Herrer Finale

 

Hvem bliver verdensmestere i 2017?

Se her, hvilke herrer du skal holde øje med

Se her, hvilke damer du skal holde øje med

 

Læs onsdag, om DMT-springerne til VM. Læs om trampolinspringerne til VM her

Læs alt om VM her (overblik over VM, link til resultater, live streaming, nyheder og meget mere)

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen