Gefion er nu "GymDanmark ATK Certificeret Eliteklub" - GymDanmark

Gefion er nu “GymDanmark ATK Certificeret Eliteklub”

ATK (Aldersrelateret TræningsKoncept) er vejen til ansvarlig talentudvikling, god træning og optimering af foreningens rammer. Det er de uddannet til i Gefion, og derfor har flere af foreningens trænere og ledere deltaget i GymDanmark’s ATK forløb, som består af både teoretisk og praktisk undervisning, samt en foreningsudviklingsproces med fokus på træning og klubmiljø.

Det er en glad Helle Dahlslund Buus, formand i Gefion, der siger “I Gefion er vi både glade for og stolte af vores certificering, som er et bevis på, at de mange timer, der lægges i hallen af trænere og udøvere, men i lige så høj grad af frivillige og forældre i bestyrelse og udvalg, har værdi. I Gefion ønsker vi, at udvikle en elitekultur omkring både kvindelig- og mandlig idrætsgymnastik, hvor vi tager det bedste fra begge verdener og indbygger i vores strategier.

Et langt forløb forud for certificeringen

Processen til certificeringen har været et langt træk og medført en rivende udvikling de sidste to år, med opstart i foråret 2015, hvor bestyrelsen i Gefion gennemførte et klubudviklingsforløb. Dette forløb har været helt afgørende for foreningens udvikling. Forløbet afsluttes med udarbejdelsen af en udviklingsplan – og denne har i høj grad dannet grundlag for ATK-certificeringsforløbet.

At udvikle foreningen mod ATK-certificeringen har også betydet en væsentlig optimering af træningsmængden for gymnasterne i foreningen. Dette har betydet at Gefion pt. afvikler omkring 1.700 gymnastiktræningstimer pr. uge. Til sammenligning lå dette på omkring 1.050 timer pr. uge i 2015. Dertil har vi også oplevet en medlemstilgang på 15 % i forhold til sidste sæson.

Mere om ATK

ATK betyder Aldersrelateret TræningsKoncept, som har fokus på både træning og klubmiljø. Med GymDanmark’s ATK tages gymnasternes alder og udviklingstrin i særlig betragtning, når de dyrker idrætsgymnastik. Metoden skal sikre, at gymnasten er i centrum, at talentudviklingen foregår på en ansvarlig måde samt at træningen er både målrettet og motiverende.

ATK er støttet af Team Danmark og er ikke kun målrettet gymnaster. Hele 24 specialforbund under DIF har indgået aftale om at forbedre rammerne for børn og unge i deres foreninger godt hjulpet på vej af ATK.