Guld, sølv og bronze til danske idrætsgymnaster ved NECh - GymDanmark

Guld, sølv og bronze til danske idrætsgymnaster ved NECh

Foto: Kasper Rydberg, Mette Hulgaard, Camille Rasmussen og João Marcus Fuglsig

Søndag sikrede fire danske idrætsgymnaster sig finalepladser ved Northern European Championships, en klassisk konkurrence med deltagelse af gymnaster fra otte lande; Sverige, Irland, Island, Skotland, Danmark, Norge, Finland og Færøerne (og Wales hos Herrerne).

Efter kvalifikation lørdag var fire gymnaster i fem disciplinfinaler; Camille Rasmussen – KG66, Hest og Gulv, Mette Hulgaard – KG66, Bom og Forskudt barre, Kasper Rydberg – VIK, Gulv og João Marcus Fuglsig – VIK, Hest

Guld, sølv og bronze til danskerne

I finalerne søndag trak danskerne fra, og sikrede sig fem flotte medaljer

  • Camille Rasmussen – KG66, GULD på Gulv, og SØLV i spring over hest 
  • João Marcus Fuglsig – VIK, SØLV i spring over hest
  • Kasper Rydberg – VIK, SØLV på Gulv
  • Mette Hulgaard – KG66, BRONZE på Bom

Se alle resultaterne her

Se video af alle medaljetagerne på Idrætsgymnastik fanside på Facebook her

Mangekamp og holdkonkurrence

På pigesiden blev det i mangekampen til en flot 5. plads til Camille Rasmussen. Mette Hulgaard blev nr 10. og Sofia Bjørnholdt nr 17. På det danske pigehold deltog derudover Emilie Midtbøll og Isabella Bøckhaus, og det rakte i alt til en 5. plads i holdkonkurrencen for de danske piger.

På herresiden var eneste danske mangekæmper João Marcus Fuglsig, der klarede det til en 16. plads. Holdet bestod herudover af Kasper Rydberg, Joachim Winther, Jacob Buus og Rasmus Vorup. De danske mænd endte på en 7. plads.

Tilfredse trænere og gymnaster

Landstræner for kvinderne Bernadett Balázs var tilfreds med pigerne, og fremhæver især unge Camille Rasmussen’s præstation og siger ‘Camille er en af de yngste på konkurrencegulvet, og NECh er Camille’s første seniorkonkurrence, hun gjorde det rigtig godt idag. Mette Hulgaard har et kiks i den Forskudte Barre, men kommer godt igen på Bom og vinder bronze’.

Herrelandstræner Marian Rizan var tilfreds med herrernes indsats og siger ‘der var et generelt højt niveau i konkurrencen, højere end tidligere. Med en skadet Joachim Winther som desværre ikke kunne springe Hest eller Gulv, havde vi ingen forventninger til holdkonkurrencen. Rydberg og Fuglsig har en god konkurrence hvor de er meget tæt på guld, og generelt leverer herrerne en god præstation’.

Sølvvinder Kasper Rydberg var efter konkurrencen meget stolt af sin medalje og siger ‘Efter en tre års skadespause med flere operationer i knæ og håndled, har jeg været tæt på at opgive gymnastikken. Jeg har kæmpet mig tilbage på konkurrencegulvet, og kan nu tage hjem fra Færøerne med en sølvmedalje om halsen’.