Idrætsgymnaster til Nordeuropæiske Mesterskaber (1) - GymDanmark

Idrætsgymnaster til Nordeuropæiske Mesterskaber (1)

Blot få uger efter VM i Canada, er flere Idrætsgymnaster klar til at indtage konkurrencegulvet ved NECh på Færøerne. I den klassiske konkurrence deltager gymnaster fra otte lande: Sverige, Irland, Island, Skotland, Danmark, Norge, Finland og Færøerne. Der konkurreres både individuelt og for hold, samt all-around.


Kvinderne

Ved NECh er juniorer og seniorer på samme hold, hvilket gør sig gældende for de danske piger. På kvinde-siden er der hele 16 år imellem yngste (Camille Rasmussen) og ældste gymnast (Mette Hulgaard), en detalje der vidner om en sport, hvor alderen ikke nødvendigvis er nogen hindring for en lang sportslig karriere. Landstræner Bernadett Balázs har gode forventningerne til pigerne om en placering i den bedste halvdel, samt en finaleplads eller to individuelt.

De danske kvinder/piger ved NECh 2017:

Camille Rasmussen, KG66
Emilie Midtbøl, KG66
Isabella Bøckhaus, KG66
Mette Hulgaard, KG66
Sofia Bjørnholdt, Gefion


Herrerne

På herresiden er to af medaljetagerne fra sidste NECh med igen, Joáo Marcus Fuglsig og Jacob Dahlslund Buus. Den 23-årige Reckspecialist Jacob Dahlslund Buus fra Gefion glæder sig til konkurrencerne og siger ‘Ved sidste NECh vandt jeg sølv i Recken, den placering håber jeg at avancere denne gang, med andre ord, jeg går efter guldet’, smiler Jacob.   

De danske herrer ved NECh 2017:

Jacob Dahlslund Buus, Gefion
Joachim Winther, VIK
Joâo Marcus Fuglsig, VIK
Kasper Rydberg, VIK
Rasmus Vorup, VIK

 

Her kan du følge danskerne

Officiel hjemmeside

Resultatformidling

Idrætsgymnastik på facebook, DKs officielle fansite

Se hvordan det gik ved NECh 2016 her


Program 

Fredag: Træning
Lørdag: Kvalifikation, ca. kl. 13-15  (Kvinderne SUB2, Herrerne SUB2)
Søndag: Finaler, ca. kl. 12-16

Se alle tider her 

 

 

 

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen