Sådan gik det idrætsgymnasterne ved VM2017 - GymDanmark

Sådan gik det idrætsgymnasterne ved VM2017

Mændene

For veteranen Helge Vammen (VIK) lykkedes det at holde sig i den bedste 2/3 i både Barre og Bensving, sidstnævnte kun en enkelt placering fra bedste 1/3 i kvalifikationen. Et flot resultat af den 31-årige Vammen.

Danmarks eneste All Around deltager João Marcus Fuglsig (VIK), levede ikke helt op til egne forventninger om at levere et stærkt resultat i spring over hest som er hans favorit disciplin. Samlet måtte João nøjes med en samlet score på 69,798 point og en samlet placering som nr. 52 i kvalifikationen. Det lykkedes ham dog i Barren at opnå 12.366 point, som sendte ham i bedste 2/3. Den unge VM debutant Christian Riisberg (Gefion) udførte en flot gulvøvelse, og kunne gå fra kvalifikationen med den højeste danske score på 13,033 point, en score der var nok til at holde ham i den bedste 2/3. Også Københavneren Jacob Buus (Gefion) leverede et godt resultat på 12.200 i Recken, som var nok til en placering i den bedste 2/3 i kvalifikationen. Kasper Rydberg (VIK) var tilbage i de danske farver efter en længere skades pause, og viste en flot gulvøvelse men han over-roterede sit slut spring, og måtte slutte uden for gulvet. Joachim Winther (VIK) viste pæne øvelser i Bensving, Ringe, Barre og Reck.

Læs alle de danske resultater her

Se billeder og video på facebook

Kvinderne

På kvindesiden blev de danske farver forsvaret af tre kvinder. For debutanten Emilie Winther (KG66), var det første store internationale konkurrence. På trods af debut-nerver, leverede hun fine øvelser på Gulv og Bom. Der var comeback til Linnea Wang (VIK) som har været væk fra landsholdet p.g.a. en alvorlig skade. Men både Bom og særligt Gulv blev udført meget flot. For veteranen Mette Hulgaard (KG66) var dette endnu et VM i en lang række, som startede i Aarhus i 2006. Mette Hulgaard kørte som den eneste dansker alle fire discipliner og gjorde flot figur hele vejen, afsluttende på Hest med en meget flot overslag salto.

Læs alle de danske resultater her

Se billeder og video på facebook

Finalerne

For både kvinder og mænd gælder det, at det er de bedste otte som går i disciplinfinalerne, og de bedste 24 i all around. Ingen danskere kvalificerede sig til finalerne.

Mere om VM

Der er i skrivende stund stadig masser af god idrætsgymnastik ved VM at følge med i, i de kommende dage. 

Se hele programmet her