Idrætsgymnaster til VM - GymDanmark

Idrætsgymnaster til VM

450 gymnaster fra 72 lande kæmper om 12 titler ved VM i Idrætsgymnastik 2017, en konkurrence som af mange anses for en af gymnastikkens største begivenheder. Tre kvalifikationsdage og fire finaledage er hvad gymnasterne i all-around konkurrencen, og disciplinfinalerne har at glæde sig til.

Ved VM i året efter OL er det spændende at se hvilke gymnaster der stiller op. Nogle vælger at stoppe mens andre holder en pause, herunder OL-darling Simone Biles (USA). Der vil derfor være mange nye ansigter og navne som danskerne skal lære at kende, og holde øje med i fremtiden.

På kvindesiden skal der findes en helt ny verdensmestr, og det er især gymnasterne fra USA, Kina og Rusland som mange vil holde øje med. Men også gymnaster fra Japan, Storbritanien, Tyskland og Canada kommer til VM med masser af verdensklasses gymnastik at byde på. På herresiden bliver gymnasterne fra Rusland, Ukraine, Japan og USA dem du skal holde særligt øje med. Rusland har eksempelvis skruet maximalt op for sværheden og har næsten sat en ny standard i gulvøvelsen, og har hele tre gymnaster der laver triplerotationer, hvilket ikke tidligere har kunnet betale sig.

Se de kvindelige tidligere medaljetagere her

Se de mandlige tidligere medaljetagere her

Danskerne til VM 2017

Kvinder
Mette Hulgaard (KG66)
Linnea Højer Wang (VIK)
Emilie Winther (KG66)

Mænd
Helge Vammen (VIK)
João Marcus Fuglsig (VIK)
Joachim Winther (AIG)
Jacob Buus (Gefion)
Kasper Rydberg (VIK)
Christian Riisberg (Gefion)

Se resultaterne for herrerne her – og læs mere på facebook om danskernes præstationer

Det er regerende danmarksmestre på både kvinde- og herresiden der denne gang er en del af VM-truppen. For 30-årige Helge Vammen’s vedkommende, er det hans ottende VM. Vammen satser på disciplinerne og siger ‘Jeg kører bensving og barre (med det primære fokus på bensving) denne gang. Når jeg ikke har en all around konkurrence, betyder det, at jeg kan tillade mig at skrue op for sværheden i disciplinerne. Mit mål er derfor at gennemføre uden fejl, og med en højere sværhed end ved forårets EM’. På kvindesiden er det 29-årige Mette Hulgaards syvende VM, og hun har ligeledes ambitioner om at køre så fejlfrit som muligt.

 

Her kan du følge VM i Idrætsgymnastik 2017

Danske Herrer – Subdivision 2, konkurrencedag 2. oktober
– starttidspunkt kl. 14 lokal tid (kl. 19 dansk tid)

Danske Kvinder – Subivision 1, konkurrencedag 3. oktober
– starttidspunkt kl. 16 lokal tid (kl. 21 dansk tid)

 

Følg danskerne på facebook under VM – GymDanmark fansite Idrætsgymnastik

Læs det nyeste – Nyheder

Facebook – FIG Artistic Gymnastics World Championships

Twitter – @MTL2017GYM

Instagram – MTL2017GYM

Youtube – FIG Artistic Gymnastics World Championships

Snapchat : MTL2017GYM