Endelig udtagelse af tumblere til VM - GymDanmark

Endelig udtagelse af tumblere til VM

Landets bedste tumblere har gennem flere testkonkurrencer kæmpet om retten til at repræsentere Danmark til VM i Sofia i november. I weekenden blev det endelig afgjort hvem der skal afsted.

Hos herrene blev Rasmus Steffensen, Adam Matthiesen, Rasmus Gaarde og Anders Wesch udtaget. De første tre klarede testkonkurrencerne bedst, mens Wesch blev udtaget på et såkaldt Wild Card. Han har ikke deltaget i testkonkurrencerne da han er igang med en grundig genoptræning af sine akillessener. Han er derfor udtaget på baggrund af tidligere resultater og en forventning om at han vil nå vanlige høje niveau til VM.

På kvindesiden blev det til et fuldt seniorhold da Ida Pagård og Katrine Møller begge klarede udtagelseskravet og dermed tilsluttede sig Johanne Nørby og Sara Ørskov som tidligere havde klaret kravet.

Juniorrækken bliver stærkt repræsenteret ved David Erbs, Elias Green, Rasmus Beck og Alexander Bredvig. De tre førstnævnte har alle gjort sig godt bemærket med finalepladser tidligere til WAGC (World Age Group Competition). Det bliver derofr spændende at følge dem i den nye række, som går helt op til 21 år. Hos pigerne blev Sara La Cour Hansen udtaget som eneste pige.

Ialt betyder dette, at Danmark sender otte danske senior tumblere til VM og 23 danske junior tumblere til WAGC i Sofia til november.

Læs mere om udtagelseskonkurrencerne her

Læs også om udtagelserne til WAGC her

Foto – Oliver Bay