Danske gymnaster til VM i Rytmisk Sports Gymnastik - GymDanmark

Danske gymnaster til VM i Rytmisk Sports Gymnastik

Gymnaster fra 52 forskellige lande mødes til en af de helt store internationale konkurrencer i den kommende uge. Rytmisk Sports Gymnastik, er gymnastikdisciplinen hvor gymnasterne med yndefulde og smidige bevægelser, samt balance- og springkombinationer på meget højt niveau tiltrækker og fascinerer mange, og med god grund.

Ved dette VM repræsenteres Danmark ved den dobbelte Danmarksmester Nicoline Sachmann, og DM sølvvinder Emma Wainio Erangey, begge fra TIK-gymnastik.  Pigerne deltog i maj måned ved EM i Budapest, hvilket var en kæmpe oplevelse, og de er mere end klar til at give den gas på den store scene endnu en gang.

 

Sådan gik det de danske gymnaster

De danske piger gjorde en god figur, ved blandt andet at slå svenskerne i flere af disciplinerne. Danskerne kan se tilbage på nogle fine serier, men hvor sværheden skal øves og højnes til næste gang.

 • Tøndebånd
  Nr. 85 ERANGEY Emma – 9.150 point
  Nr. 87 SACHMANN Nicoline – 8.550 point
 • Bold
  Nr. 83 SACHMANN Nicoline – 9.350 point
  Nr. 88 ERANGEY Emma – 8.450 point
 • Vimpel
  Nr. 83 SACHMANN Nicoline – 8.450 point
  Nr. 85 ERANGEY Emma – 8.250 point
 • Køller
  Nr. 82 ERANGEY Emma – 9.750 point
  Nr. 90 SACHMANN Nicoline – 7.375 point

Find alle individuelle resultater her
All-around resultater

 

Mere om Emma Wainio Erangey

Emma er 18 år og har dyrket rytmisk gymnastik I TIK siden hun var helt lille. I forrige sæson blev Emma Sjællandsmester og sølvvinder ved Danmarksmesterskaberne, samt bedste dansker ved den årlige Skåne-Danmark landskamp. På baggrund af den flotte præstation under EM og DM, blev Emma udtaget direkte efter DM-mangekampen til VM.

Som forberedelse til VM har Emma brugt hele sin ”sommerferie” på at træne sine serier og øve alle de små detaljer, både med trænere, men også selvstændigt. Emma havde et rigtig godt EM i maj måned, men har siden arbejdet med at øge sværhedsgraden – og dermed værdien – af hendes serier, ved at tilføje nye svære elementer med redskaberne. Emma glæder sig mest af alt til at få en oplevelse for livet, når hun står alene på det store tæppe foran mange tusind mennesker. Hun vil nyde det og give den gas, så hun kan vise hvad hun elsker og har øvet sig på i mange år.

Mere om Nicoline Sachmann

Nicoline er 19 år og startede med at dyrke rytmisk gymnastik i ROG, da hun var omkring 12 år.  Hun har trænet i TIK siden 2014. I forrige sæson blev Nicoline Jyske Bank Pokalmester, TIK Pokalmester og genvandt Danmarksmesterskabet. Hun blev udtaget til at repræsentere Danmark til VM efter Skåne-Danmark landskampen. 

Som forberedelse har Nicoline brugt stort set hele ”sommerferien” på at træne. TIK-hallerne har haft åbent hele sommeren, hvilket også har givet Nicoline mulighed for at træner både selvstændigt, men også med trænere. Nicolines træninger har bestået af fysisk træning og kørning af serier til musik. Derudover har Nicoline været på tre ugers træningslejr i Sverige, hvor hun bl.a. blev trænet af en bulgarsk træner. De sidste træninger i Taastrup Hallerne forud for afrejsen mod Italien har bestået af finpudsning af serierne.

Nicolines mål for VM er at køre fire stabile serier og fremstå stærkere og skarpere på gulvet. Derudover vil hun gerne gøre det endnu bedre end hun gjorde til EM. Hun glæder sig til at være en del af en så stor international konkurrence og opleve stemningen i hallen. Derudover glæder hun sig rigtig meget til at være på konkurrencegulvet og vise sine serier og især sin nye vimpelserie, som udfordrer hende på en helt ny måde.

Følg gymnasterne her

Både Nicoline og Emma, samt deres trænere Camilla Kølle Olsen og Sofie Jørgensen glæder sig meget til VM, og håber på stor opbakning hjemme fra Danmark. Forhåbentlig kan man følge danskerne via live stream, og du kan finde link på siden her, såfremt vi modtager det – se nederst på siden.

Følg også pigerne på GymDanmark SnapChat, Facebook og Instagram @gymdanmark #gymdanmark

Mere om VM i Rytmisk Sports Gymnastik

30. august – 3. september 2017

Livestreaming

Officielt website 

Følg resultaterne 

Se program