Fitness for fuld udblæsning - GymDanmark

Fitness for fuld udblæsning

De latinamerikanske toner strømmer ud af højttalerne i den lyse sal på 1. sal i Præstø Multicenter. Omkring 24 øjne følger hver en bevægelse hos instruktøren Tina Valdimarsson for at følge hendes moves og instruktioner. Det er onsdag, og det zumba, der er på programmet.

Zumba er bare et af de ni forskellige fitnesshold, som Præstø Fjord Gymnastikforening tilbyder. Og med alt fra funktionel træning, over yoga til corebar har foreningen et bredt udbud af fitnesshold, som man kan træne frit på, hvis man har tegnet et fitnesskontingent på 1.200 kr.

”Det er meget fleksibelt, for når man som jeg har skiftende arbejdstider, er det umuligt at deltage fast på et hold hver uge. Så er det dejligt, at der er så meget at vælge imellem,” siger Birgitte Nejbjerg, som har trænet i foreningen i 10 år.

For Maria Larsen er det også afgørende, at tilbuddet er så varieret.

”Man kan både træne puls og styrke, og så er det faktisk også meget billigere, end da jeg trænede i et fitnesscenter,” lyder det fra Maria Larsen, der desuden fremhæver den sociale dimension ved at træne i foreningen.

Det sociale er vigtigt

”Det er nemmere at komme ud ad døren, når man skal træne sammen med andre. Og vi hygger da også med et glas rødvin efter træning af og til,” siger hun.

Maj-Britt Duus har været medlem af foreningen i 16 år, og træner normalt tre gange om ugen, og hun synes, at man får meget for pengene: Mange hold at vælge imellem, sammenhold og fleksibilitet. Selve idéen med et fitnessabonnement blev lanceret for tre år siden i forbindelse med, at foreningen oplevede, at en del af deres medlemmer sivede over til et nyåbnet fitnesscenter.

”Vi fornemmede, at en af grundene til, at de valgte fitnesscentret, var, at der var et mere frit valg. Og så begyndte vi at kigge på, hvordan vi kunne fastholde medlemmerne. Vi var dels klar over, at det handlede om at kunne tilbyde nogle flere hold, men også at reklamere mere for dem,” fortæller Tina Valdimarsson.

Det blev hurtigt til ni hold, og foreningen valgte desuden at differentiere mellem motionshold og egentlige fitnesshold for at gøre det nemmere for medlemmerne at gennemskue tilbuddene. Fitnesskontingentet, hvor man betaler 1.200 kr. for en hel sæson og så kan deltage på alle de hold, man orker, blev indført for tre år siden, og efter en lidt træg start, er der nu omkring 30-35 medlemmer, der har valgt abonnementet.

Meget motion for pengene

”Hvis man kommer på minimum to hold, er der penge at spare, og det skulle folk selvfølgelig lige finde ud af. Dertil kommer, at de fleste hold desuden varer halvanden time, så reelt sparer man endnu mere,” siger Helene Kragh Jørgensen, som ligesom Tina Valdimarsson også er med i fitnessudvalget og er instruktør.

Og selvom foreningen altså allerede byder på ni forskellige fitnesshold, så er der også nye ting på bedding.

”Vi har tanker om at starte noget outdoor træning, og så synes vi, at det vil være oplagt, at mange af dem, som alligevel kommer her i Multihuset til genoptræning, fortsætter i foreningen, når deres genoptræning er slut, så der vil vi forsøge at gøre en ekstra indsats,” siger Helene Kragh Jørgensen.

Derudover overvejer de at starte nogle mere sæsonbaserede hold som f.eks. ”bikiniklar” og ”klar til ski”.

”Der er også hele tiden nye trends inden for fitness, og vi følger med og overvejer hele tiden, hvad vi skal satse på,” tilføjer Tina Valdimarsson. ”Udfordringen er her – ligesom så mange andre steder – at få de gode haltider.”

Vil du også have mere fitness i din forening?

Så kontakt en fitnesskonsulent i Bevæg dig for livet – Fitness og få gratis rådgivning om, hvilke tilbud der kan styrke og udvikle netop din forening.