Talenter og juniorer udtaget til WAGC Tumbling - GymDanmark

Talenter og juniorer udtaget til WAGC Tumbling

På landsholdets sommerlejr 4. – 6. august, blev de afgørende udtagelseskonkurrencer afgjort for WAGC 2017 tumblerne. Alle gymnasterne i aldersgruppen 11-12 år, 13-14 år og 15-16 år har siden foråret kæmpet om at blive udtaget til den eftertragtede konkurrence.

Læs hele udtagelsen her

Danske tumblere ved WAGC 2017

11 – 12 år – drenge
Frederik Bækhøj, Outrup GUB
Ludvig Sommer, Outrup GUB
Oliver Krejberg, Silkeborg P/D
Frederik Jørgensen, Silkeborg P/D

11 – 12 år – piger
Sola Thomsen, Outrup GUB
Olivia Madsen, Odense GF
Caroline Toth, Vestjysk GF (VGF89)

13 – 14 år – drenge
Jeppe Plauborg, Outrup GUB
Mads Lykke, Odense GF
Magnus Lindholmer, Svendborg GF
Jonatan Bonnichsen, Varnæs Bovrup IF

13 – 14 år – piger
Sissel Lentz, OGF
Victoria Thomsen, Outrup GUB

15 – 16 år – drenge
Martin Abildgaard, Silkeborg P/D
Adam Winther, Vestjysk GF (VGF89)
Mathias Warming, Varnæs Bovrup IF
Andreas Fredenslund, Odense GF

15 – 16 år – piger
Christine Mølgaard, Silkeborg P/D

17 – 21 år – drenge og piger
Udtages sammen med seniortruppen til udtagelseskonkurrencerne 3/9, 16/9 og 17/9

Læs mere om udtagelserne her 

 

Glade og tilfredse landstrænere

Juniorlandstræner Sebastian Toft Bro siger om udtagelsen:

– Udtagelsen har været sin hidtil bedste af slagsen, blandt andet præsterede Sissel og Victoria i 13-14 år rækken, høj sværhed ved at lave en øvelser med en full in. De fire drenge i 15 – 16års rækken scorede alle over den forudbestemte sværhed og ligger netop nu og træner endnu svære øvelser med dobler på midten af banen.

Det helt store spændings “øjeblik” lå i 13-14års drenge gruppen hvor seks tumblere havde scoret point nok. Men da max. fire må deltage i hver alderskategori måtte vi ud i tiebreak, hvor den samlede sværhed fra de point givende konkurrencer gjorde udfaldet.

Fra nu af handler det om at pudse øvelser af og skrue en smule op for sværhedsgraden. Sammen med en ny og stærk trup, går vi en spændened tid i møde for dansk tumbling. Vi glæder os til en fantastik tur til Bulgarien, hvor vi skal forsvare Danmarks rød hvide farver.

 

Også Talentlandstræner Christian Søndergaard Hansen er tilfreds med tumblerne og siger: 

– Udtagelsen af talenterne har været en fornøjelse frem mod WAGC 2017. De har haft seks muligheder for at klare vanskelighedskravet, forbundsmesterskabet og så her igen ved sommerlejren. Det har været meget klart for gymnasterne og trænerne hvad der skulle til, for at deltage i kvalifikationen og hvordan de skulle klare kravene.

Også denne gang har der været udsigt til fuld trup. Vi har hævet niveauet for drengene og alligevel har vi mulighed for fire ud af fire på drenge siden, det er vi ganske godt tilfredse med. Det vidner om super godt arbejde ude i klubberne og at talentlandsholdet har en stor fremtid. Dette er kun mit andet WAGC i spidsen for talentlandsholdet, og jeg er utrolig stolt af at vi også dene gange melder stærkt ind. 

Ved at have konkurrencerne lige efter sommerferien er vi sikre på at gymnasterne allerede nu er godt i gang ude i klubberne og viser god form, så vi har endnu et par måneder til at blive helt sikre i øvelserne. Det giver en stor sikkerhed som landstræner, at grundformen og de store spring allerede nu er helt på plads, så skal vi bare finpudse de næste par måneder. Det skaber bestemt en ramme for lækre øvelser til WAGC både for Danmark, men særligt også for tumblere og klubberne.

Jeg håber vi også i fremtiden beholder denne metode til at udtage gymnasterne på, og at vi fremadrettet får yderligere kamp om pladserne.

 

Mere om WAGC i Trampolin og Tumbling 2017

WAGC 16. – 19 november 2017 (Dobbelt mini-trampolin springerne er ikke med ved WAGC)

VM 9. – 11. november 2017

 

Foto: Oliver Bay