40 nyklækkede GymTrænere - GymDanmark

40 nyklækkede GymTrænere

Al god gymnastikundervisning starter med en basisuddannelse. Når foreningens trænere er forsvarligt klædt på til trænerrollen, bliver gymnastikken hjemme i foreningen også så meget bedre. Både kommende og nuværende trænere får meget ud af deltage i undervisningen på GymTræner basis, idet alt fra opvarmning til træning, sparring til netværk er en del af uddannelsen.

Når sparring og netværk opstår

Deltagerne på GymTræner basis kommer fra alle hjørner af Danmark, og alle medbringer de hver deres kompetencer indenfor forskellige discipliner. En vigtig del af GymTræner basis, er netværksdelen hvor deltagerne får testet deres egne erfaringer og metoder af på hinanden, og får ny inspiration med sig hjem.

17 årige Matilde Jørgensen og 16 årige Anders Sundtofte fra Silkeborg PD var med på GymTræner 1 basis i Silkeborg denne weekend, og var især begejstrede for kombinationen af teori og praksis. 

Matilde siger ‘Det har været rigtig fedt at være med. Forløbet på uddannelsen med først at få teorien på plads i undervisningslokalet, og derefter afprøve teorien i praksis i hallen gav en fed forståelse. Også Anders var begejstret for undervisningsformen, og ikke mindst instruktørerne som han følte sig på linje med, og siger ‘Jeg skal hjem og være ansvarlig træner for nogle minidrenge i foreningen. Uddannelsen her har klædt mig solidt på ti,l at kunne planlægge og opbygge en god og forsvarlig træning. Instruktørerne har været super gode og jeg vil klart anbefale det til alle andre som gerne vil være en god træner.

En vigtig del af GymTræner-uddannelsen er også at de nye gymnastiktrænere får mulighed for at mødes på tværs af discipliner, hvor vigtig sparring og inspiration kan hentes hos hinanden. Denne del var Matilde meget begejstret for og siger ‘Jeg synes det har været rigtig fedt at møde gymnastiktrænere fra andre discipliner, vi fik fx rigtig god inspiration af pigerne fra Rope Skipping, og jeg kan sagtens se os bruge sjipning i vores træning derhjemme. Anders nikker genkendene og siger ‘Vi har lært hinanden rigtig godt at kende og det er spændende at få inspiration fra andre discipliner. Jeg tager en del med mig hjem’.

Se her hvordan jeres trænere kommer på GymTræner

 

Et plus for foreningerne – undgå at uvanerne går i arv

I mange foreninger er det de ældre gymnaster, som er trænere for de yngre. På GymTræner 1 basis klædes de på til at varetage denne rolle, og undgå at tage uvaner eller ikke ønskelige træningsmetoder med sig. De lærer at træde ind i rollen som instruktør, hvor det nu er DEM der giver viden fra sig. For foreningen er det vigtigt at de nye trænere er klar til at indtage trænerrollen og derfor prioriterer Silkeborg GF uddannelsen højt. Inger Klüwer, formand i Silkeborg GF siger ‘På GymTræner basis får de den nødvendige teoretiske viden, mulighed for at afprøve i praksis, og samtidigt netværke med andre.

– Nogle gange hænger gymnasterne for meget på mentor. Det er derfor rigtig vigtigt at de selv kommer ud og danner deres egen opfattelse og basisviden om gymnastik. Det er vigtigt at de ikke begår de samme fejl som de måske selv har gjort, uvaner må ikke gå i arv, og derfor er GymTræner 1 basis den perfekte start for en ansvarlig gymnastiktræner, som vi har glæde af i mange år fremover.

Også foreningslivet styrkes når forskellige trænere fra forskellige discipliner mødes. Inger Klüwer fortsætter ‘Vi lærer meget af hinanden, og styrkes når vi mødes på tværs. Vi vil rigtig gerne have flere netværksarrangementer i Silkeborg smiler hun’.

 

GymTræner basis uddannelse, netop nu

  • 19. august,  GymTræner 1 – Basis; Svendborg – læs mere her 
  • 26. august,  GymTræner 1 – Basis; Sorø – læs mere her 
  • 2. september, GymTræner 1 – Basis; Frederikshavn – læs mere her
  • 9. september, GymTræner 1 – Basis; Ølstykke – læs mere her
  • 14. oktober, GymTræner 1 – Basis; Sjælland – læs mere her

Kunne I tænke jer at afholde GymTræner basis 1 uddannelse i jeres forening, så kontakt uddannelsesansvarlig i GymDanmark Pil Christiane Lindekron (pcl@gymdanmark.dk)