Ny tweens sæson - GymDanmark

Ny tweens sæson

I alt 11 gymnastikforeninger og svømmeklubber står klar til at smøge ærmerne op og sætte fokus på rekruttering og fastholdelse af børn og unge.

En proces
At fastholde børn og unge er ikke et gjort med et enkelt quick-fix. Der skal tænkes og ikke mindst handles anderledes. Derfor strækker forløbet sig over en hel sæson, som sparkes i gang med et møde hjemme i foreningen. Her introduceres til forløbet og foreningens aktuelle situation analyseres.

Næste step er et seminar i november, hvor alle foreninger og klubber mødes til en dag sprængfyldt med den nyeste viden om målgruppen og deres livsverden, gruppearbejde, inspiration til aktiviteter på mange niveauer i foreningen herunder konkret undervisningsinspiration samt oplæg om trænerrollen, da netop træneren spiller en afgørende rolle. frem mod seminaret har hver forening forholdt sig til netop deres udfordring og målet med dagen er at alle hver især kommer hjem med konkrete idéer til at imødekomme netop deres udfordring derhjemme.

Sparring og inspiration
Forløbet rundes af med endnu et seminar, hvor alle foreningerne igen mødes og deler ud af deres erfaringer med de tiltag og aktiviteter, som de har prøvet af og/eller planlagt at gennemføre. Endelig får alle en sidste saltvandsindsprøjtning, når Rasmus Ladefoged deler rundhåndet ud af hand-on værktøjer til det vigtige og on-going arbejde med at idéudvikle nye aktiviteter.

Bliv klogere
De omkring 50 foreninger, som allerede har gennemført tweens-forløbet, fremhæver alle, at de har hentet meget inspiration og viden om målgruppen og ikke mindst hvilken opgave, det er – som idrætsforening – at gøre sig relevant for målgruppen. Du kan se hvad de hver især har arbejdet med på vibevæger.dk. Her kan du også læse mere om tweens-forløbet og se hvilke foreninger, der er med i den kommende sæson.

Hvis din forening også har lyst til at smøge ærmerne op og blive bedre til at fastholde og rekruttere børn og unge, så kontakt udviklingskonsulent Betina Juul Nielsen.